Wpis z mikrobloga

Jaki robot kozący polecacie na niewielki tranik tak około ko 200m2? Ogród przygotowany pod robota będzie tzn. wszędzie dookoła kostka o szer. 14cm i zadnych przeszkód na trawniku czy wąskich przesmyków. Zależy mi żeby był:

1. niezawodny i mało awaryjny
2. opłacalnie cenowo wiec celuje w coś z przewodem ograniczającym.

Wstępny research to
- SILENO city, 400 m² - dobre opinie na wykop o nim czytałem
- WORX Landroid S300 - chyba najbardziej znana marka z tych w miare dobrych robotów

Macie jakieś inne propozycje lub możecie podzielić się doświadczeniami?

#kosiarka #robotkoszacy #koszenietrawy #trawnik #ogrodnictwo #ogrod
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@excelfinance: Ja miałem kiedyś Worxa, ale na większą powierzchnię (a kosił i tak jeszcze większą niż był przeznaczony) i w samym koszeniu się sprawdzał. Jak nie masz drzewek i nie ma co śmiecić na trawniku, to będzie spoko. Jedyną wadą robota jest to, że widać że trawnik jest taki "poczochrany" po koszeniu.
  • Odpowiedz
@excelfinance: Jak na nią trochę wjedzie to będzie. On ma to ostrze z boku, a nie tak jak inne, na środku, ale zawsze coś tam na krawędziach może zostać. To też zależy jak dokładnie drut ułożysz. U mnie w ogrodzie są jeszcze drzewa i różne rośliny, więc miał trochę skomplikowany teren i tam gdzie nie skosił, to poprawiałem podkaszarką (też Worxa). Pamiętaj też, że robot musi często jeździć, bo w
  • Odpowiedz
  • 0
@FrikoAZS: kupiłem na mega promce Worx M500 Plus. Jestem bardzo zadowolony, pierwszy raz montowałem robota. Jedyna trudność to tak na prawdę puszczenie całej elektryki i jakichś bezpieczników w miejsce gdzie chciałem go mieć, a sama isntalacja banalna, nie wiem czego ludzie się tak boją. Nawet nie musiałem poprawiać kabla, uzywam go od prawie 3 tygodni i ani razu nie musiałem nigdzie interweniować, można o nim zapomnieć. Fakt że przygotowałem sobie
  • Odpowiedz