Wpis z mikrobloga

mysle wziac telefon na dwie raty. jedna zaplace teraz a druga za miesiac. czy zakupy na raty maja sens? czy nie wplynie to jakos negatywnie na moja zdolnosc kredytowa? nie planuje brac zadnych kredytow w najblizszych miesiach a te raty napewno splacilbym w przyszlym miesiacu. tylko zastanawiam sie czy nie odbije sie to jakos na mnie na dluzsza mete.
#kredyty #kredyt #kredythipoteczny #pozyczka #raty #zakupy #zakupynaraty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy nie wplynie to jakos negatywnie na moja zdolnosc kredytowa?

@fastnbulbous: Miras... To wplynie POZYTYWNIE.

Padl mi telefon. Chcialem nowy ale nie mialem kasy na kupno od razu (no taki se wymyslilem :P). Wiedzialem ze za miesiac bedzie premia w robocie. To wzialem na raty. Zaplacilem pierwsza rate a w drugiej splacilem
  • Odpowiedz
dzieki za info

@fastnbulbous: Zaden problem. Swoja droga to normalna praktyka w USA. Jak masz historie kredytowa (i splacales kredyty a nei leciales w uja) to o nastepny kredyt masz latwiej.

I z tego co widzialem na moim przykladze to u nas tez to
  • Odpowiedz
@fastnbulbous: A gdzie problem? Bierzesz na 24 a splacasz w 2 lub w 3. Tylko umowe trza najpierw przeczytac a potem podpisac :D

Jak w umowie nie ma nic ze nie mozna splacic wczesniej to zaden problem.
  • Odpowiedz
ma to sens. dzieki za wyjasnienie!

@fastnbulbous: Milo ze zrozumiales :) Miras... nic zlego mi nie zrobiles wiec nie mam zadnego powodu zeby Cie w maliny wpuszczac. Po prostu mowie jak ja mialem. Ale... ja nie prawnik. Nie sledze wszystkiego. Wiec raczej traktuj jako wytyczne a nie prawde objawiona.
  • Odpowiedz
@gorzki99: tak to nie działa. Aby naliczyła się punktacja w bik to musisz zapłacić przynajmniej 6 rat. Inna sprawa, że punktacja w bik nie ma wpływu na kredyt hipoteczny o ile nie ma opóźnień.
@fastnbulbous jak spłacisz w 2 raty to nie ma to problemu.
  • Odpowiedz
tak to nie działa. Aby naliczyła się punktacja w bik to musisz zapłacić przynajmniej 6 rat. Inna sprawa, że punktacja w bik nie ma wpływu na kredyt hipoteczny o ile nie ma opóźnień.

@kozerus: Nie mam pojecia jak to dziala teraz. ja hipoteczny bralem dawno temu. I mowie jak to dzialalo.

Miras ostatnim co mozesz to zarzucac mi klamstwo. Nie chce mi sie pisac bajek (tym bardziej na portalu ze smiesznymi
  • Odpowiedz