Wpis z mikrobloga

W odniesieniu do wpisu link gdzie chłop jest praktycznie niewolnikiem i będzie musiał oddawać ponad połowe zarobków przez następne 20 lat na alimenty a jak nie to do więzienia. Przestrzegam was chłopy - ślub i dzieci w zachodnim społeczeństwie to w zasadzie gra w rosyjską ruletkę, połowa par się rozwodzi a będzie tylko gorzej. Wyobraźcie sobie sytuację - masz dwójkę dzieci - żona nagle uznaje że "nie ma tego czegoś, wypaliło się, poznaje kogoś nowego etc". Sąd przyznaje jej opiekę nad dziećmi no bo każdy sąd przyzna kobiecie z automatu. Teraz musisz płacić alimenty przez kolejne 20 lat do 60% twoich możliwości zarobków, podkreślam MOŻLIWOŚCI - czyli jeśli zarabiasz 5k a sędzina uzna że możesz zarabiać 10k to w 100% legalnie może ci zasądzić 6k alimentów i jak nie będzie płacił to jest kryminał - idziesz do wiezienia na równi z zabójcami/gwałcicielami ( ͡º ͜ʖ͡º) Plus są jeszcze alimenty na byłą żonę jeśli wykaże że z tobą finansowo żyło się jej lepiej (np. ty zarabiałeś 5k a on nic to wtedy jej sytuacja finansowa się pogorszyła po rozwodzie i cyk kolejne alimenty). "Najlepsze" jest to że takie alimenty nie mają limitu czasowego, w przypadku alimentów na dzieci jest to najczęściej do końca nauki dzieci, natomiast w przypadku byłej żonej musisz płacić do końca życia..
#takaprawda #przegryw #niepopularnaopinia #pieklomezczyzn #blackpill #redpill #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #tinder #heheszki
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepe998: No ja znam chłopa ktory miał żone i 2 dzieci. Większość czasu z---------ł za granicą jako spawacz, więc bardzo ciężka robota. Zbudował rodzinie wielką chatę i żonka sobie siedziała a on dalej jezdził zarabiać. W końcu puściła się z 25 latkiem, gdzie ich dzieci miały ~18 XD. Rozwód, wyszło że dostała w c--j kasy z tego co rozumiem za tą chatę którą "razem" zbudowali. Za hajs zbudowała sobie nową
  • Odpowiedz
@Trukel2404-1: I najlepsze jest to że nie chciała się opiekować dziećmi, mieszkały dalej ze starym a ona z nowym gachem zrobiła sobie nowe. Kasa za chate i tak się należała xD
  • Odpowiedz
No ja znam chłopa ktory miał żone i 2 dzieci. Większość czasu z---------ł za granicą jako spawacz, więc bardzo ciężka robota. Zbudował rodzinie wielką chatę i żonka sobie siedziała a on dalej jezdził zarabiać. W końcu puściła się z 25 latkiem, gdzie ich dzieci miały ~18 XD.

@hanma: Znam niemal taką samą sytuację.
Chłop ciężko pracował, żeby rodzinie nic nie brakowało. Zbudował wielki dom, płacił za wszystko, jak tylko miał
  • Odpowiedz
@hanma: cusz na pocieszenie odnośnie tej smutnej historii, to podejrzewam, że chłop tam też w wolnym czasie nie chodził do kościółka i nie był wstrzemięźliwy. Już ja pracowałem z takimi delegatami xD
  • Odpowiedz
@pepe998: Mój brat płaci prawie tyle co zarabia bo na czas rozwodu pracował w danii i takie alimenty mu d------a sędzina. Teraz pracuje w Polsce i oddaje wypłatę bo sad h-j obchodzi że chce mieszkać w Polsce i widzieć syna. Całe szczęście może u starych mieszkać.
  • Odpowiedz