Aktywne Wpisy

malani +668
#kpo
Wiecie dlaczego mamy aferę z KPO? Bo jest łatwy dostęp do danych.
Praktycznie nikt tutaj nie porusza faktu, że pieniądze z UE w przeróżnych formach były marnotrawione od kilkudziestu już lat. Sam pamiętam jak jeszcze kilkanaście lat temu jeden z pracowników uczelni (opiniujących wnioski) namawiał mnie do "wymyślenia jakiegoś pomysłu" i wzięcia kasy z UE i PARP.
Wiele
Wiecie dlaczego mamy aferę z KPO? Bo jest łatwy dostęp do danych.
Praktycznie nikt tutaj nie porusza faktu, że pieniądze z UE w przeróżnych formach były marnotrawione od kilkudziestu już lat. Sam pamiętam jak jeszcze kilkanaście lat temu jeden z pracowników uczelni (opiniujących wnioski) namawiał mnie do "wymyślenia jakiegoś pomysłu" i wzięcia kasy z UE i PARP.
Wiele

ElonMuskKochamCie +194
Teraz człowiek wie dlaczego Platforma obywatelska tak dzielnie walczyła i blokowała te środki z KPO za rządów PISu XDDD co to by była za tragedia gdyby to oni mogli je zdefraudować.
#kpo
#kpo
źródło: Donald_Tusk_2025
Pobierz

#polityka
źródło: temp_file8472430558126507721
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-23 091025
Pobierzniektórzy jeszcze śpią, niektórzy jadą do pracy a na wykopie @powrut_krula już jest w pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image_picker_4400F4CD-F992-4687-8021-06C78A6726FC-5281-00000246F09D0FF3
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: 98bc580d067b0be0251e8e115bc0d8751e70231e0f7b7122222c646bbf262dc4
Pobierz@dobrozyzn: tylko, że Krzysiu wytyka błędy PO, a na temat pisowskich afer (które są miliony razy większe) całkowicie milczy - przypadek? :) do tego nie zadał ani jednego pytania Nowogrodzkiemu na debacie TVP xD
@dobrozyzn:
co to za tłumaczenie? skoro kandydat pisu jest na drugim miejscu w sondażach i skoro kandyduje na urząd to może warto by go spytać o jego poglądy na dokonania jego kolegów z partii?
A poza tym w Polsce władzę wykonawczą sprawuje Rada Ministrów i Prezydent, a prezydent aktualnie jest pisowski, więc pis dalej rządzi i Krzysio
@bylem_zielonko: Tak, oczywiście, ma Pan rację. Życzę miłego dnia.
@dobrozyzn: teraz pis rządzi wspólnie z PO. Przecież koalicja narzeka, że im prezydent wetuje ustawy, a ty będziesz bredzić, że nie rządzi xD napisałem ci kto w Polsce sprawuje władzę wykonawczą - masz link doedukuj się https://pl.wikipedia.org/wiki/Prezydent_Rzeczypospolitej_Polskiej