Wpis z mikrobloga

@Logan00: czyli patrząc na te 20 aktywności, koszty transportu na 1 aktywność to 7 132,04 zł. A jeszcze trzeba dorzucić dodatki mieszkaniowe, pieniądze na biura, wypłatę.

Aż ciekawe jaki jest średni koszt takiej jednej aktywności poselskiej, licząc ze wszystkim. Jedna wypowiedź z mównicy. Obstawiam że coś między 9 a 11 tysiącami złotych.
  • Odpowiedz
@badreligion66: Pan poseł wydał na 59 przelotów samolotem 43 400 zł. Srednia cena biletu to 736 zł.
Akurat prowadzę swój dziennik lotów, wpisuję też ceny zakupionych biletów. Wziałem zatem z ciekawości swoje ostatnie 59 przelotów, skopiowałem do Excela i mój wynik to 59 lotów za 10 080 zł, to średnio 171 zł. Ktoś mógłby powiedzieć, że szukam jedynie najtańszych lotów po Europie wizzem czy czy ryanairem. Otóż zapewne jest ich
Sossija - @badreligion66: Pan poseł wydał na 59 przelotów samolotem 43 400 zł. Sredni...

źródło: dupa

Pobierz
  • Odpowiedz
@michalxd21:

Czyli uważasz, że dwa wystąpienia na mównicy są więcej warte niż np. udział w 20 posiedzeniach komisji finansów albo komisji sprawiedliwości?
  • Odpowiedz
@falden obecność obecności nierówna. 80% posłów nawet nie wie co jest na tej komisji omawiane. Jak wyjdą na mównicę i powiedzą coś to przynajmniej wiadomo że wiedzą o czym jest gadka.
  • Odpowiedz