Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@technojezus: mieszkanie samemu to dla kobiety plus w każdym wieku, bo można przyjść, nocować, siedzieć bez skrępowania, wprowadzić się w przyszłości. Jednak to, że osoba nie zarabiająca mieszka z rodzicami jest zrozumiałe. Ciężko tego wymagać od studenta gołodupca, bo jak niby miałby to ogarnąć? Jeśli ktoś już zdobył pracę i stanął na nogi w ciągu tych pierwszych lat to ma możliwość finansową zamieszkać sam, więc to jest pierwszy moment kiedy
  • Odpowiedz
@Herato: powiem Ci, że opowiadał mi jeden Hindus, że u nich pogardza się mężczyznami co nie mieszkają z rodzicami, bo uważa się ich za niewdzięcznych. Dobry i odpowiedzialny facet zostaje z rodzicami by im pomagać na starość. Nikt tego tam nie traktuje jako bycie niezaradnym. Żona wprowadza się do domu rodzinnego mężczyzny i to jest normalne.
  • Odpowiedz
mieszkanie samemu to dla kobiety plus w każdym wieku

@Sylwike: Bzdury wypisujesz. Żadnej szanującej się kobiecie mieszkanie z rodzicami nie będzie przeszkadzać. Tyle mam kumpli, którzy do 27-29 roku życia mieszkali z rodzicami zanim poszli ze swoimi różowymi mieszkać razem. Ja zresztą tak samo. Zapominasz o jednej rzeczy, większość samotnych kobiet też przeważnie mieszka z rodzicami ( ͡° ͜ʖ ͡°) i to jest zupełnie normalne.

Ja
  • Odpowiedz
@technojezus: jakie moje red flagi? Ani tego nie wymyśliłam ani nie zadałam tego pytania xD za to spotkałam się z takimi opiniami w Internecie, więc najwidoczniej są osoby, które tak uważają i o nich tu rozmawiam, a nie o Twojej różowej.
  • Odpowiedz
Od którego wieku waszym zdaniem facet mieszkający z rodzicami to dla kobiet red flag?

@Herato: Moim zdaniem niezależnie od wieku red flagiem jest przede wszystkim mówienie, że facet mieszkający z rodzicami jest red flagiem, ale to pierwsze. Jeśli masz taką możliwość i nie masz dziewczyny na przykład to nie rozumiem po ładować miesiąc w miesiąc komuś do kiszeni grube tysiące złotych za wynajem. Właśnie tak banda idiotów przepala siano
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Niby tak ale też nie do końca.
Jak ktoś przez 30 lat mieszka z rodzicami a potem się wyprowadza to nagle jest zderzenie z rzeczywistością bo:
- nie umie ugotować ziemniaków/ryzu/kaszy,
- pozostawione brudne naczynia same nie znikają,
- nie potrafi obsługiwać pralki, dobrać temperatury, pierze białe rzeczy z czarnymi,
- dziwi się że na niesprzątanej przez pół roku kabinie prysznicowej zrobiło się
  • Odpowiedz
Jak ktoś przez 30 lat mieszka z rodzicami a potem się wyprowadza to nagle jest zderzenie z rzeczywistością bo:

- nie umie ugotować ziemniaków/ryzu/kaszy,

- pozostawione brudne naczynia same nie znikają,

- nie potrafi obsługiwać pralki, dobrać temperatury, pierze białe rzeczy z czarnymi,

- dziwi się że na niesprzątanej przez pół roku kabinie prysznicowej zrobiło się kilo kamienia,

- lodówka się sama nie napełnia a odgrzewane jedzenie szybko się kończy,
  • Odpowiedz
@Cztero0404: masz prawo mieć własne zdanie.
A ja Ci powiem że większość przypadków wygląda właśnie tak jak opisałem i powiem więcej, jest to w miarę normalne. Zwyczajnie nie musisz robić wielu rzeczy(i nawet ich nie zauważasz) które musisz kiedy mieszkasz samemu.
  • Odpowiedz
I serio, przepaść pomiędzy tymi którzy chociaż przez chwilę mieszkali sami i coś(wszystko) ogarniali a tymi którzy mieszkali tylko z rodzicami jest ogromna i polecam to zderzenie z rzeczywistością przeżyć jak najwcześniej….

@japycz: O jakim zderzeniu z rzeczywistością piszesz chłopie. Mieszkając z rodzicami też się da wszystko samemu ogarniać. Pranie sam sobie robiłem bodajże od 14 roku życia na przykład a ty chcesz mi powiedzieć, że dorośli mężczyźni tego nie
  • Odpowiedz
@Cztero0404: co z tego że się da, jak najczęściej nie jest to „wymuszane”?
Akurat przykład który podałeś z „przelewami” jest totalnie odklejony, bo jest to codzienność każdego młodego człowieka. W przeciwieństwie do czyszczenia piekarnika….
  • Odpowiedz
A ja Ci powiem że większość przypadków wygląda właśnie tak jak opisałem i powiem więcej, jest to w miarę normalne.

@japycz: Nie, tak wygląda jedynie twoja bańka. Ewentualnie ty sam tak żyjesz i teraz robisz projekcje na innych.
  • Odpowiedz
nie chce mi się z Tobą przegadywać, tak jakoś mi się wydaje że mam znacznie więcej doświadczenia w tej kwestii i znacznie więcej kontaktu z młodymi ludźmi aktualnie.

@japycz: Właśnie tutaj jest największy problem, wydaje ci się. Jeśli ktoś ma powyżej 20 lat i nie umie zrobić podstawowych rzeczy dookoła siebie to nie jest norma a bycie nieporadnym życiowo.
  • Odpowiedz
mieszkanie samemu to dla kobiety plus w każdym wieku, bo można przyjść, nocować, siedzieć bez skrępowania, wprowadzić się w przyszłości.

@Sylwike: Jak coś to kobiety mogą również kupować/wynajmować mieszkania, więc równie dobrze to mężczyzna może nocować/wprowadzić się do kobiety, no chyba że w tą strone to już nie pasuje ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz