Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zresztą większość k0nfiarzy się nie oburzała a nawet tłumaczyła, że "to ci fajni imigranci, którzy będą pracować" xD

@Kryspin013: bo jak prawusy ściągają nielegalnie imigrantów to jest to metafizyka, spotkanie z najwyższym
  • Odpowiedz
Dzisiaj za to wszyscy oburzeni i zdziwieni, że koalicja wpuszcza imigrantów

@uncles: chyba tylko konfedepisowcy. Reszta się cieszy, że ograniczono migrację
  • Odpowiedz
@uncles: przecież nie wpuszczają imigrantów z Bliskiego Wschodu tylko z Azji Wschodniej na prośbę powiatowych i gminnych Januszexów. Mieszkam pod Łodzią i rano czy popołudniu jest o wiele bardziej kolorowo niż w mieście wojewódzkim, bo imigranci są w drodze do albo z pracy/na zakupach. Nikomu nie wadzą, po prostu jest to zaskakujący widok pośród pól i lasów.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ale pier&isz wiza pracownicza to nie imigrant na social

@Smirko: sam p--------z bo:
a) nie ma w prawie takiego pojęcia jak nielegalny imigrant
b) pisowcy wpuszczali wszystkich jak leci bez ich sprawdzania przyklepując im pieczątkę na wizie pracowniczej bo duży biznes o to prosił
  • Odpowiedz
@uncles: w cztery litery sobie wsadź takie "referendum", z ważnej sprawy robią sobie polityczną szopkę, a później troglodyci się podniecają że ludzie to olali.
  • Odpowiedz
@harrame: @Kryspin013: Jaki jest problem w imigrantach którzy przyjeżdżają do pracy? Przecież tu chodzi o uchodźcach z przydziału, takich co unia przydziela na siłę, których trzeba utrzymywać i nie można się pozbyć w łatwy sposób. Jak jakiś inżynier Mokabe czy Ahmed ma ogarniętą pracę i przyjeżdża do polski na naszych zasadach do pracy, to co w tym złego?
  • Odpowiedz
@harrame: @Kryspin013: Jaki jest problem w imigrantach którzy przyjeżdżają do pracy?

@DistasterMasterer: Wow, dożyłem czasów gdzie wykopki straszące imigrantami mówią że są fajni i niefajni imigranci xD

Akurat problemów jest sporo ale nie takich jakimi straszy konfedepis. Główny problem to większy popyt na nieruchomości oraz usługi państwowe, które mogą być nieprzygotowane na taką ilość imigrantów np szkoły, przychodnie, urzędy. Podbicie cen mieszkań i wynajmu. Większa konkurencyjność na
  • Odpowiedz
@uncles: bo pytania były z doopy! "tysięcy nielegalnych imigrantów"

5 czy 555 tysięcy? w ogóle co to za durne pytanie o nielegalnych imigrantach? nielegalnych to chyba oczywista odpowiedź, że popiera się 0 (zero) więc o co ma tu chodzić? robieniu debili z ludzi?
  • Odpowiedz
Wow, dożyłem czasów gdzie wykopki straszące imigrantami mówią że są fajni i niefajni imigranci xD

@Kryspin013: Gdzie ja ci straszyłem imigrantami?
Przecież to ty tutaj straszysz używając słów naładowanych emocjonalnie. Ja jedynie zwróciłem ci uwagę na to że imigrant(do pracy) a uchodźca(z przydziału) to nie to samo.

Główny problem to większy popyt
  • Odpowiedz
@an-drzej: to się ich spytaj dlaczego dostają wścieklizny wali mnie to poprostu płace podatki i nie chce żeby szły na czarnuchow co siedzą na socjalach wole żeby trafiły do np chorych dzieci i boli mnie ze rodzice zbierają na jakieś drogie leczenie żeby uratować życie dziecka a taki czarnuch nic nie robi całymi dniami i żyje w luksusach nie rób kurtyny z logiki wymagam żeby państwo z moich pieniędzy dbało
  • Odpowiedz
@Smirko: i rozumiem masz jakieś dane na temat tego ile państwo polskie wydaje na czarnuchów, którzy nic nie robią całymi dniami i żyją w luksusach?
  • Odpowiedz