Aktywne Wpisy

Ukiss +63
Z pozoru proste polecenie wywołało niemałe zamieszanie – zdezorientowani byli nie tylko uczniowie, ale również ich rodzice oraz tysiące internautów. W podręczniku czytamy: „Odczytaj godziny na zegarach. Wskaż ten, który nie pasuje do pozostałych, i go przekreśl.” Która odpowiedź jest prawidłowa? W sieci nie brakuje domysłów i teorii – od logicznych po całkiem absurdalne.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
źródło: Zadanie dla 8-latków
Pobierz
SzycheU +67
Kilka godzin temu wrzuciłem zdjęcie opuszczonego kościoła we wsi Brzeźnica (https://wykop.pl/wpis/81708769/opuszczony-kosciol-w-opuszczonej-wsi-brzeznica-pol), teraz jestem już w domu więc wrzucam pełną fotorelację bo wpis o wyjeździe wywołał zainteresowanie grupy osób (⌒(oo)⌒)
Brzeźnica– wyludniona wieś w Polsce położona w województwie zachodniopomorskim, w powiecie łobeskim. Lokalizację można podać bo przez wieś przechodzi trasa rowerowa, to swego rodzaju atrakcja regionu.
W całej wsi ostało się raptem kilka domów. Główną ciekawostką jest
Brzeźnica– wyludniona wieś w Polsce położona w województwie zachodniopomorskim, w powiecie łobeskim. Lokalizację można podać bo przez wieś przechodzi trasa rowerowa, to swego rodzaju atrakcja regionu.
W całej wsi ostało się raptem kilka domów. Główną ciekawostką jest
źródło: brzeznica
Pobierz

Dzisiaj za to wszyscy oburzeni i zdziwieni, że koalicja wpuszcza imigrantów. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A można było wziąć udział, to byłby punkt zaczepienia i brak zgody narodu na takie zagrywki.
#bekazlewactwa #4konserwy #migracja #imigranci #polska #wybory
źródło: wybory
Pobierz@uncles: chyba raczej kampania marketingowa pisu
@uncles: no dziwnym trafem ja np nie widziałem byś się chociaż zająknął jak pis wpuszczał rekordowe ilości migrantów za łapówy. Zresztą większość k0nfiarzy się nie oburzała a nawet tłumaczyła, że "to ci fajni imigranci, którzy będą pracować" xD
@uncles: Mówię o statystykach wpuszczania masowo imigrantów z państw islamskich przez PiS a nie jakiejś komisji szczerby. Nie rób fikołków.
@Mexiii: ty udajesz? xD W samym pytaniu masz zawartą tezę o nielegalnych imgirantach. Równie dobrze mogli napisać "czy jesteś za wpuszczaniem złodziei/gwałcicieli/przestępców/morderców" itp. Pytanie starszak z gotową tezą, na które nie ma dobrej odpowiedzi jak nie chcesz zostać zmanipulowany.
W tym referendum jeszcze tylko brakło do
@uncles: ty za to się uczysz na błędach robiąc laskę pisowi w co drugim wpsie xD
@Mexiii: nie wiem w ogóle czemu miałbym o tym myśleć skoro z założenia pytanie ma gotową tezę.
Ale niech ci będzie. By pytanie nic ci nie sugerowało wystarczyłoby z niego wywalić samo słowo "nielegalni", bo jak inaczej miałbyś odpowiedzieć jako obywatel na jakkolwiek
Czemu wymieniłem Japonię i korektę dla przykładu? Nigdy nie słyszałem aby obywatele tych krajów byli w Polsce źle postrzegani.
@uncles: i bardzo dobrze skoro było organizowane przez partię która sprowadziła setki tysięcy nielegalnych imigrantów
@Mexiii: A co definiuje legalnego imigranta?
Czemu w tym pytaniu nie bylo w nawiasie "juz przyjelismy ich setki tysięcy na lewe wizy w zamian za łapówki"?
źródło: Imigranci-z-krajow-muzulmanskich
PobierzCo do Japończyków lub Koreańczyków, to nie