Wpis z mikrobloga

Codzienne przypomnienie, że za próby przepychania od ponad roku dopłat dla deweloperki na wszelkie możliwe sposoby, odpowiada nikt inny jak premier Donald Tusk, a deweloperzy finansują kampanię Trzaskowskiego (na pewno z dobroci serca).

Gdyby było inaczej to już dawny by jednoznacznie się odciął od takich pomysłów i/lub zaprowadził porządki w ministerstwie rozwoju. A przecież jako premier, prezes rady ministrów i lider największej partii w koalicji ma ogrom możliwości, aby działać w tym kierunku. Ale z jakiegoś powodu bardzo nie chce tego robić.

Paszyk i pozostali, to tylko pionki poustawiane na stanowiska, aby pchać te dopłaty. Zwykła zagrywka, po to aby w razie czego było kogo rzucić na pożarcie oburzonym obywatelom i w ostateczności było kogo zdymisjonować.

Donald Tusk bardzo nie lubi być kojarzony z rzeczami, które nie podobają się obywatelom. Szczególnie, kiedy słusznie jest z nimi kojarzony, bo za nie odpowiada. Dlatego robi tak dużo, aby z tymi dopłatami był kojarzony jak najmniej.

#nieruchomosci #polityka

Przydatne linki:
-> 20% wpłat na prowadzoną obecnie kampanię Trzaskowskiego pochodzi od deweloperów
-> Wszyscy obecni posłowie KO (123 ze 126) głosowali za BK2%
-> KO chciała, aby z BK2% już wtedy zrobić BK0%, a dodatkowo zamrozić raty kredytów na poziomie z grudnia 2021
-> 20% wpłat dla PO oraz 30% wpłat dla PSL pochodzi od deweloperów
-> Program mieszkaniowy KO na ich własnej stronie (w tym kredyt 0% na pierwszej pozycji)
-> W umowie koalicyjnej nie ma mowy o kredycie 0%

[BONUS]
-> 40% wpłat na prowadzoną obecnie kampanię Mentzena pochodzi od deweloperów
Niebadzsmokiem - Codzienne przypomnienie, że za próby przepychania od ponad roku dopł...

źródło: Jemnion

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzsmokiem: Bonus z Mentzenem to manipulacja mój drogi, nawet 3 największe wpłaty na tej liście od razu to pokazują,
to są wpłaty od gości którzy mają siłownie / sprzęt do ćwiczeń i dlatego wynajmują hale - nie wiem jak zostali doliczeni do 'developerów' XD

+ nie ma tam żadnej firmy developerskiej
  • Odpowiedz
@Baniak18L: Dodatkowo tak jak pisze, te firmy to nie są firmy developerskie - policzyli 210 tysięcy jako wpłaty od developerów - a to goście którzy mają siłownie / ściankę wspinaczkową itp i wynajmują hale pod to ...
  • Odpowiedz
Ale co to zmienia?

@scarecrov: wedle mojej wiedzy wyliczenia odnośnie wpłat od deweloperów były liczone w podobny sposób wszędzie. Dostarcz mi tak samo zrobione wyliczenie dla każdego kandydata i partii, to wtedy zaktualizuję dla wszystkich. Nie będzie nikogo faworyzował, tylko dlatego że ktoś odnośnie tego głośniej krzyczy. Nie będę też dalej na ten temat dyskutował, chyba że dostanę przeprowadzone w ten sam sposób wyliczenia dla każdego innego kandydata, czy partii,
  • Odpowiedz
@Niebadzsmokiem: Ale to nie ja mam Ci udowadniać prawdziwosc danych tylko to stoi po Twojej stronie. Jeśli takie dane publikujesz - bo inaczej to po prostu manipulacja.

Mozesz zrobić analizę tak samo Trzaskowskiego - tylko tam nie będzie to takie trudne bo widnieją nazwy firmy developerskich a nie jest wciągany gość co kładzie elektrykę do developerów xd
  • Odpowiedz