Wpis z mikrobloga

Kiedyś byłem takim „kucem” miałem 19 lat, pracowałem na czarno, żeby „Pan Przedsiębiorca” nie musiał płacić na ZUS ani podatków. No bo wiadomo – ZUS to syf, a podatki to złodziejstwo…

Po półtora miesiąca zapłacił mi tylko za 130 godzin, chociaż przepracowałem 180. A na dodatek potrącił mi 300 zł, bo niby… uszkodziłem mopa Vileda.

W ten sposób skutecznie się wyleczyłem z korwinizmu.

#bekazpodludzi #bekazkonfederacji #mentzen #januszex
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

co ma korwinizm wspólnego z brakiem umowy o pracę?

@langer: wszystko... To przeciez Korwin pierdo...ł o tym by nikt sie nie wtrącał miedzy pracodawce a pracownika. Widocznie korwin nest dobry w brydża ale juz ze znajomością historii jest kiepsko. Taki Sławek uważa ze nie potrzebna jest płacą minimalna bo ja wyreguluje rynek, no to powodzenia mariuszki z magazynu nie znajqce pracy w czasach rewolucji przemysłowej.
  • Odpowiedz
na wolnym rynku obowiązuje wolność zawierania umów, w tym umowy o pracę.

@Przypadkowy: dokładnie - a jak pracodawca ci takiej nie chce dać to po prostu wybierasz innego chyba że nie mieszkasz akurat w mieście jak 60% Polaków albo mieszkasz w jakimś powiatowym jak kolejne 20% to wtedy yyyyy tego nooo eeeee nie interesuj się lewaku
  • Odpowiedz
@andrzej-memiarz: na studiach moja dziewczyna pracowała w hotelu na recepcji, ale była tam też restauracja. Szefem był typowy Janusz. Wszyscy zatrudnieni na minimalnej, na kuchni wszyscy odgrażali się, że zmienią robotę i tak siedzieli po kilka lat, dostając często mniej, bo cokolwiek się zużyło, np. zepsuł się kilkunastoletni ekspres do kawy, to potrącano im po kilkaset złotych z wypłaty, co dawało niewspółmierną kwotę do strat, pomijając, że nie powinno się
  • Odpowiedz
@Don_Kichot: musisz uważniej słuchać Dziadka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam przesłuchać 2min od 5:20, a jak ci szkoda czasu to kawałeczek od 7:00 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
conamirko - @Don_Kichot: musisz uważniej słuchać Dziadka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam przesłu...
  • Odpowiedz
@andrzej-memiarz: miałeś szczęście :) Moja sprawa trwała 4 lata, skończyła sie karnie, choć stety tylko zawiasami dla pracodawcy. Później dopiero sąd pracy i wyrok nakazy zapłaty. PIP do zaorania, odfajkują robotę i nic wiecej nie zrobią.. Zaległości do tej pory nie zostały zwrócone. Komornik po raz 4 nie jest w stanie nic ściągnąć.
  • Odpowiedz
@conamirko: Czy Ty masz problem ze słuchaniem ze zrozumieniem? Wyraźnie mowi, ze wojsko teoretycznie dałoby się sprywatyzować, ale niesie to ze sobą niebezpieczeństwo i wady. W którym miejscu jest zwolennikiem takiego rozwiązania?
Oczywistym jest, ze wszystko sie da sprywatyzować. Ale nie wszystko się powinno. I to powiedział. Proponuję uważniej słuchać.
Jesteś naprawdę taki głupi, ze udostępniłeś link, gdzie w 8 minucie mowi, ze strategiczny rzeczy jak wojsko nie beda prywatyzowali?
  • Odpowiedz
@Don_Kichot: oho zaczyna się "pan Janusz nie miał na myśli tego co powiedział", to tylko teorie, hipotezy no i żarty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A poza tym głosujesz na KO i TD xd normalnie przeszukał bym w tym miejscu twój profil, ale jest ładne popołudnie a jak wiem co tam znajdę xD
  • Odpowiedz