✨️ Obserwuj #mirkoanonim Hej, pisze z pytaniem bo jestem na tropie kradzieży tożsamości i wykorzystywania jej tutaj i w innych miejscach dla zabawy. Póki co zbieram dowody. Chodzi o skradziony wizerunek dziewczyny i używanie jej zdjęć. Czy jak zdobędę więcej dowodów to powinienem udać się wprost na policje i zgłosić to jako artykył 190a paragraf 2 czy lepiej nagłośnić sprawe w mediach ku przestrodze innych? Czy nagłaśniając to i używając potencjalnie skradzionych zdjęc sam nie popełnie przestępstwa? #pytanie #prawo #rozowepaski
@mirko_anonim ale co chcesz zgłaszać? Jeśli nie jesteś tą dziewczyną, to spuszczą Cię na drzewo, co najwyżej ją poinformuj, bo to się ściga na wniosek pokrzywdzonego.
Myślicie, że jest szansa na obniżenie raty kredytu na 3 miesiące w banku? Bo wziąłem kredyt jakiś czas temu, ale straciłem pracę i ciężko mi się wyrobić z ratami. Chce się dziś udać do placówki i zapytać.
Hej, pisze z pytaniem bo jestem na tropie kradzieży tożsamości i wykorzystywania jej tutaj i w innych miejscach dla zabawy. Póki co zbieram dowody. Chodzi o skradziony wizerunek dziewczyny i używanie jej zdjęć. Czy jak zdobędę więcej dowodów to powinienem udać się wprost na policje i zgłosić to jako artykył 190a paragraf 2 czy lepiej nagłośnić sprawe w mediach ku przestrodze innych? Czy nagłaśniając to i używając potencjalnie skradzionych zdjęc sam nie popełnie przestępstwa? #pytanie #prawo #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
Wołaj jak coś ruszysz