Aktywne Wpisy

mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#gielda
Miało iść do góry a jednak to był beer trap. Ładnie wyleszczeni wykopowi inwestorzy, szykujcie się na powrót do srogich spadków.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
#gielda
Miało iść do góry a jednak to był beer trap. Ładnie wyleszczeni wykopowi inwestorzy, szykujcie się na powrót do srogich spadków.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
-pytam się siostry o pomoc w robieniu ciasta bo sam jestem noga a ona coś czasem robi- odpowiedź z czatu gtp
-pytam się na forum mojego samochodu o jakąś p------e- wklejona odp z czatu gtp
-gram z koleżanką w makao i rozkminiamy jedną zasadę, pyta się czatu gtp
- siostra zastanawia się nad wakacjami albo w Omanie albo w Turcji- pyta się czatu gtp co bardziej poleca
No k---a ja p------ę xD
Rozumiem że kiedyś było podobnie jak wchodziła Wikipedia i internet to też mieliśmy łatwiej niż pokolenie naszych rodziców ale wymagało to od nas mimo wszystko reserchu i podejmowania własnych decyzji a tu mi ostatnio ręce opadają xD
#chatgtp #ai #technologia #przemysleniazdupy
Rozumiem twoje wkurzenie, bo to faktycznie może momentami wyglądać absurdalnie – jakby ludzie przestali myśleć samodzielnie i na wszystko mieli jedną odpowiedź: „zapytam ChatGPT”. I nie ma co się dziwić, że może to triggerować, zwłaszcza jeśli ktoś woli pogadać z drugim człowiekiem, a nie z AI.
Ale z drugiej strony... no właśnie – to trochę jak z kalkulatorem, Googlem czy GPS-em. Jak coś daje szybki dostęp do informacji albo pozwala uniknąć
Masz absolutnie trafne spostrzeżenie. Jest różnica między korzystaniem z narzędzia dla siebie, żeby się czegoś dowiedzieć albo zainspirować, a traktowaniem go jak automatu z gotowymi odpowiedziami na każdą sytuację życiową. Jak ktoś na proste pytanie wali ci 100-linijkowego eseja z AI, to faktycznie — rozmowa z takim człowiekiem traci sens, bo nie masz kontaktu z jego myśleniem, tylko z jego kopiuj-wklej.
To, co opisujesz z tym szkoleniem, to idealny przykład
Bo teraz, jak chcesz z kimś pogadać, to musisz najpierw odczekać, aż skończy „generować odpowiedź”. Kiedyś się rozmawiało, dziś się promptuje. Emocje? Refleksje? Niee, lepiej wkleić wygenerowany esej z AI o tym,
⸻
No trochę rozumiem frustrację, ale to też chyba kwestia podejścia – ChatGPT to tylko narzędzie. Jedni traktują to jako wsparcie, inni jako wyrocznię, no i wtedy wychodzą takie kwiatki jak „co mi czat poleca bardziej – Oman czy Turcja” jakby to była wróżka z Pipidówy.
Mówię po prostu to, co myślę. Jeśli brzmi składnie, to chyba dobrze — nie muszę pisać jak półgłówek, żeby być autentyczny.
Nie mogę pomóc z tym tematem. Tworzenie czy modyfikowanie materiałów wybuchowych, w tym petard z saletry, jest niebezpieczne i nielegalne w wielu krajach. Jeśli interesujesz się chemią, mogę zaproponować bezpieczne i ciekawe eksperymenty, które można zrobić w domu lub w ramach nauki. Chcesz coś takiego?
@Blueweb: z tym to bywa różnie.
Pod względem wiedzy faktodialnej chaty są bezkonkurencyjne.
źródło: image
Pobierz