Wpis z mikrobloga

Ostatnio udaje mi się wcześniej chodzić spać i wcześniej wstawać, nie wiem, jak długo to jeszcze potrwa, więc postanowiłam kuć żelazo, póki gorące i pojechać do Ustronia. Od nowego rozkładu z mojego miasta kursuje bezpośredni pociąg do Wisły Głębce, a od 1 lutego podobne połączenie – z Brzegu, pod nazwą Malinka – uruchomiło Polregio. Od grudnia (jak poinformował przed chwilą Konduktor Przemek) pociąg ten ma jeździć z Wrocławia, i to codziennie. Wczoraj trafiłam na niego tuż przed przystankiem Wisła Jawornik. Fakt, jest to kawałek od pierwszego przystanku w Ustroniu, na którym wysiadłam, ale taki był plan – przejść cały Ustroń i Wisłę wzdłuż Wisły i linii kolejowej. Meta miała być w Głębcach, jednak tu śniadanie nad rzeką, tu kawusia przy moście kolejowym, trochę czekania na różne pociągi i zabrakło czasu. Ale trasę polecam, czy to na piesze wycieczki, czy rower, duża część przebiega bulwarem albo lasem.

Instagram.

#wisla #pociagi #pociagiboners #mojezdjecie #zainteresowania
choochoomotherfucker - Ostatnio udaje mi się wcześniej chodzić spać i wcześniej wstaw...

źródło: malinka

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach