prawie 20 lat temu jak ogrywalem san andreas nie moglem przejsc jednej z misji na pustyni gdzie trzeba bylo dogonic motorem startujacy samolot wtedy nie wiedzialem ze ta misja byla zbugowana i jesli tak jak ja graliscie na slabym PC to motor nie byl w stanie dogonic samolotu za zadne skarby, przez co nigdy nie zobaczylem napisow koncowych
mam nadzieje ze GTA VI naprawi kilka rzeczy ktore zepsulo uniwersum HD, brak checkpointow w starych GTA bylo bardzo upierdliwie ale chcialbym zeby wrocily bardzie dotkliwe kary za smierc #ps5 #gry #oswiadczeniezdupy
@aleroc Z kolei ja nie mogłem przejść misji z mini helikopterem w Vice City i przez to nie mogłem grać dalej, bo lubię czyścić mapę ze znaczków. Co prawda misja nie była zbugowana, tylko ja byłem ujowy no i sterowanie też spieprzone w opór. W sumie też podobna misja była w San Andreas z wózkiem widłowym - też sterowanie
@ToNieBylWiatr: oj nie pamietam, ja to wtedy ogrywalem na klawie, probowalem chyba wszystkiego, to nie moglo byc takie trudne bo teraz to zrobilem za 1 razem @Mega_Smieszek robilem ja niedawno bo vice city teraz tez ogrywalem, nie mialem z nia problemow ale przyznam ze helikopterem w starych GTA steruje sie o wiele trudniej niz w 4 i 5 ale to chyba zasluga sterowania, strzelania to tez padaka jezdzi sie
@Mega_Smieszek: Zupełnie jak ja w wieku podstawowym i gimbazjalnym. Sama misja z helikopterkiem nie jest trudna, po prostu to było dla mnie pierwsze takie doświadczenie, gdzie trzeba było używać więcej niż 4-5 przycisków na krzyż i zwyczajnie multitaksing w gimnazjalnym łbie i palcach zawodził.
Siadłem do tego jakieś kilka lat później i już nie było absolutnie żadnych problemów. Dlatego zawsze jak ktoś pisze, że helikopterek go wymęczył to zrzucam na
@aleroc bolączką starych gta jak i innych gier jest to ze ktos wpadl na swietny pomysł zeby uzaleznic fizyke silnika od ilosci klatek i no dziala to swietnie gdy gra sie tak jak tworcy przewidzieli czyli 30fps problemy dopiero sie pojawiaja gdy sa one niestabilne lub jest ich za duzo xD
@RicoElectrico: no ale misje w SA tez sa liniowe, nie pamietam jak to bylo w 3 ale tam przebieg misji byl prostacki, kilka wskaznikow na mapie i limit czasowy, vice city tak pol na pol ale za to w SA to misje podobnie oskryptowane jak w V, ba koncowka ostatniej misji w SA to 1:1 misja z poczatku V jak trzeba bylo odzyskac lodz ale nie powiem, chcialbym zeby misje
@aleroc: nie przeszedłem vice city, bo jak byłem mały nie rozumiałem anielskiego i w jednej z misji trzeba było jeździć autem, chyba o stałej prędkości aż nie rozbroją b---y.
@aleroc: tam trzeba stawać na motorze.. szybko naciskać i wtedy jedzie szybciej Tak samo z misją gdzie trzeba wskoczyć do odrzutowaca w locie i zastrzelić typków, to trzeba avionetką lecieć sinsuoidą aby leciała szybciej.
@r5678: @LamajHarma kurde, przeciez ja kilka godzin temu przechodzilem ta misje.... i jedyne co musialem zrobic to dusic gaz ale zdajecie sobie sprawe ze jak sie gralo z niskim fpsem to nie bylo takie proste?
@aleroc: Wystarczyło wtedy zmienić ustawienia graficzne na minimum i rozdziałkę na 640x480 i się dało. W--------m się niesamowicie, że nie mogłem dojechać do tego samolotu :D a potem jak PO LATACH przeczytałem o tym sposobie aż pobrałem gierkę, żeby sprawdzić i k---a ten sposób działał.
@fivedeez: no to ma ogromny sens ale za lepka nigdy mi to nie przyszlo do glowy sam dopiero niedawno sie dowiedzialem co bylo powodem psucia sie tej misji, przez ten caly czas myslalem ze to ja robie cos nie tak
wtedy nie wiedzialem ze ta misja byla zbugowana i jesli tak jak ja graliscie na slabym PC to motor nie byl w stanie dogonic samolotu za zadne skarby, przez co nigdy nie zobaczylem napisow koncowych
mam nadzieje ze GTA VI naprawi kilka rzeczy ktore zepsulo uniwersum HD, brak checkpointow w starych GTA bylo bardzo upierdliwie ale chcialbym zeby wrocily bardzie dotkliwe kary za smierc
#ps5 #gry #oswiadczeniezdupy
źródło: 60dbe29f-e12b-47cd-a1f9-90b433540e48
Pobierz@Mega_Smieszek robilem ja niedawno bo vice city teraz tez ogrywalem, nie mialem z nia problemow ale przyznam ze helikopterem w starych GTA steruje sie o wiele trudniej niz w 4 i 5 ale to chyba zasluga sterowania, strzelania to tez padaka
jezdzi sie
Siadłem do tego jakieś kilka lat później i już nie było absolutnie żadnych problemów. Dlatego zawsze jak ktoś pisze, że helikopterek go wymęczył to zrzucam na
ale nie powiem, chcialbym zeby misje
@aleroc: Tam było trzeba n---------c strzalke do gory
Tak samo z misją gdzie trzeba wskoczyć do odrzutowaca w locie i zastrzelić typków, to trzeba avionetką lecieć sinsuoidą aby leciała szybciej.
i jedyne co musialem zrobic to dusic gaz
ale zdajecie sobie sprawe ze jak sie gralo z niskim fpsem to nie bylo takie proste?
W--------m się niesamowicie, że nie mogłem dojechać do tego samolotu :D a potem jak PO LATACH przeczytałem o tym sposobie aż pobrałem gierkę, żeby sprawdzić i k---a ten sposób działał.
sam dopiero niedawno sie dowiedzialem co bylo powodem psucia sie tej misji, przez ten caly czas myslalem ze to ja robie cos nie tak