Wpis z mikrobloga

przecież nasza strategia obrony nie opierała się nigdy wyłącznie na naszych środkach produkcyjnych. Mentzen o tym nie wie czy kłamie?

@matti-nn: nie jestem generałem, nie mam wykształcenia ani doświadczenia militarnego ale wydaje mi się że zanim (o ile w ogóle) sojusz przerzuci swoje siły żeby nam pomóc to jakoś będziemy musieli się bronić. 3 dni czy tydzień obrony może być niewystarczający. Brnięcie w kłamstwa przez polityków KO nie sprawi że
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_zielonka: no wlasnie cala strategia opiera sie na tym zeby utrzymac sie do czasu pomocy. Przeslanie amunicji nie zajmuje tyle czasu co przybycie regularnej armii. Pozatym to Mentzen sieje zamet, ze Polska utrzyma sie tyle dni na ile ma naboi.
  • Odpowiedz
@matti-nn: Wiadomo że bez sojuszu nie istniejemy dlatego trzeba utrzymywać dobre stosunki z EU i USA ale nie możemy pozostawać biernymi i liczyć tylko i wyłącznie na NATO bo wystarczy że przyjdzie pomarańczowy cheatos i powie że nie wyśle swoich wojsk. Pompowanie w armie to nie do końca zadłużanie się - wiadomo że są lepsze miejsca zeby wydawać kasę ale można tworzyć wewnętrzne rozwiązania które stworzą miejsca pracy i koniec
  • Odpowiedz