Wpis z mikrobloga

to musialo byc zaplanowane skoro tak ladnie buffet sobie wyszedl do gotowki

@tubkas12: Tak i każdy z indywidualsów, który się zredukował, albo wyszedł z pozycji wysoko, to musiał mieć wtyki u samego Świetgo Ducha.
  • Odpowiedz
pięknie się wstrzelił z wyjściem z USA w styczniu.

@Jefrjeitor: No bo każdy ma czasem rację. Widzisz, że wyszedł w styczniu, a nie widzisz jak zaklinał od roku rychłym short squeezem jsw. Tak to działa, widzimy to co chcemy widzieć, ignorujemy to co niewygodne.
  • Odpowiedz
szkoda ze wykopki nie sa tak dobre w inwestowaniu co pisaniu sarkastycznych wypowiedzi :)

@tubkas12: niektóre wykopki są dobre i w jednym i drugim, niektóre nie są dobre w żadnym z powyższych, a niektóre tylko w jednym.
  • Odpowiedz
@Jefrjeitor: Ogólnie jest zawsze problem z nierównym dostępem do wiedzy. Wiadomo że taki Buffet gada sobie z ludźmi, chodzi na spotkania, ma sztab najinteligentniejszych ludzi pod sobą i tak dalej. Co rodzi gigantyczną przewagę. Oczywiście na wykopie i YouTube nie brakuje pełno przemądrzałych idiotów co myślą że lepiej wiedzą od grubasa a jego dobre ruchy biorą jako fart. To samo jest na rynku krypto, większość analityków i ludzi tam to
  • Odpowiedz
@tubkas12: ja to wiem i zgadzam się ze wszystkim co napisaleś. I dlatego wrzuciłem tego screena, bo ktoś bardzo trafnie pisał w grudniu o tym, ze po nowym roku bedzie zwała. I jeszcze trafniej napisał o wyjściu (najpozniej) w styczniu.
I mam bekę jak ktoś pisze, że kiedyś tam, coś tam się nie spełniło co on pisał. Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystko przewidział.
  • Odpowiedz
@Jefrjeitor:

Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystko przewidział

Siedzę na krypto bardziej więc skupiam co tam się dzieje ale przeważnie bagatelizowane są dobre ruchy dobrych analityków a wyolbrzymiane błędne. A ostatecznie manipulanci już nie patrzą że jakiś grubas sobie zarobił x procent a oni stracili, tylko jest gadka on miał farta po prostu:)
  • Odpowiedz
@Jefrjeitor:

Chapeau bas przed nim.

@Jefrjeitor: Moze gdyby nie robił tuby ruskiej propagandzie, to ten rzekomy shorsqueeze jsw ciśnięty miesiącami dłoby się zapomnieć. Ja jednak jego wrzutek i konta nie szanuję, ale tak samo nie szanuje 99.9% fintwitta.
  • Odpowiedz
@tubkas12: w ostatnich dniach ludzie stracili dużo kasy, więc i emocje mocno weszły. Trzeba sobie jakoś tłumaczyć stratę, a najprostsze wytłumaczenie jest takie, że "ten drugi po prostu miał farta".
@DJ007: a ja go w ogóle nie znam. Pierwszy raz trafiłem na jego wpis ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Jefrjeitor: z buffetem to są jeszcze takie jaja że jego ruchy są dość transparentne więc wystarczyło jak kompletny głupek zrobić to co on - sprzedać akcje, wyjść do walut i czekać. Tyle. Ale przecież akcje rosną, Trump dojdzie do władzy a on wielki biznesmen co ten stary pryk może wiedzieć ;)

Jak jesteś głupi i zdajesz sobie z tego sprawę i masz na tyle w sobie pokory że zmalpujesz ruch
  • Odpowiedz