@bzyku95 w 2021 roku dostałem pakiet pracowniczy i dokupiłem do tysiąca bo 100 akcji to jak kot napłakał. Sprawdzam raz na ruski rok bo wypłacę to jak będę na emeryturę przechodził. Nikt tego nie kupuje bo to grubas na longa a miraski lubią tracić hajs na shortach ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Afrobiker: stopa zwrotru z General Electric Co za ostatnie 20 lat to -2.12% czyli strata. Dolicz do tego 63% skumulowanej inflacji. Just hodl bro nie działa w stock pickingu
@gustowny_dzikus to GE o którym myślisz przestało istnieć 3 lata temu to co obecnie występuje pod tą nazwą na giełdzie to już zupełnie inne GE ( ͡º͜ʖ͡º)
@Afrobiker: właśnie jak inwestujesz w longterm to spółka może po prostu zostać zdelistowana. Każda duża firma może kiedyś zbankrutować także kolejny argument just hodl nie działa
@gustowny_dzikus gdyby ludzie się tym przejmowali to nikt by na longach nie siedział. Są firmy zbyt duże żeby upaść i akcje takich można chomikować przez lata.
@gustowny_dzikus GE zostało założone przez Edisona tego od żarówek i powinno upaść 3 lata temu bo miało takie długi i tak marną wizję przyszłych zysków że ogłoszenie bankructwa wydawało się oczywiste. Jak widać nie tylko nie ogłosili bankructwa ale jeszcze nieźle zwyżkują od 2 lat oczywiście to fasada bo pod nazwą GE na nowojorskiej giełdzie kryje się samo GE Aerospace a nie cały konglomerat. Podzielili się część podmiotów wzięła na klatę
źródło: 9pqkvt
Pobierzźródło: temp_file8766425607618813935
PobierzPisałem