Wpis z mikrobloga

@jabol6000 ten mem jest idiotyczny - ma komputer bo musi go w obecnych czasach miec. Inen systemy w tym komunistyczny nie zaklada braku posiadania komputera i zycia w jaskini. Poza tym ten smash capitalism ja uznaje jako pewne uproszczenie - dziki nieograniczony zadnymi regulajcami kapitalizm, jak kazdy system, bedzie patologiczny i w tym sensie nalezy z takim zaawansowanym kapitalizmem walczyc.

Słowem op to prymityw
  • Odpowiedz
zaproponuj jakies anarchistyczne buty

@Niesondzem: antykapy bardzo chwalą firmy w formie spółdzielni gdzie każdy pracownik jest właścicielem części zakładu. Dlatego mogą np. wspierać takie inicjatywy bo one chyba obecnie nie radzą sobie dobrze na rynku.
Druga sprawa to wspieranie firm/spółek które poza produkcją dóbr realnie wspierają twoją sprawę....
Jakie firmy obuwnicze tak działają nie wiem, nie robiłem researchu.

Z komputerem będzie ciężej. Tutaj bezpiecznie kupić po prostu najtańszy spełniający potrzeby,
  • Odpowiedz
@jabol6000: w sensie jak ktoś chce walczyć z kapitalizmem, to ma żyć jak amisz? No ciężko by było rozwalić kapitalizm odcinając się od technologii gdzie korpo ma tego aż nadto.

To tak, jakbyś powiedział, że jak hacktywistom przeszkadzają korpo/firmy technologiczne/dane media z jakiegoś powodu to niech odrzucą komputery i hackują bez nich xD
  • Odpowiedz
To tak, jakbyś powiedział, że jak hacktywistom przeszkadzają korpo/firmy technologiczne/dane media z jakiegoś powodu to niech odrzucą komputery i hackują bez nich xD

@Returned: czyli twierdzisz że te kawki w starbuniu czy drogie buty służą do walki z kapitalizmem tak jak haktywistom komputery?
  • Odpowiedz