Wpis z mikrobloga

Czy umowa na wyłączność z pośrednikiem w której jest wpisane że musze informować go o każdej osobie zainteresowanej która się do mnie zgłosiła, rzeczywiście prawnie mnie obliguje do tego? Mam sytuacje że syn faceta który mi mieszkanie wykańczał chce kupić to mieszkanie no i teraz mam zagwozdke, czy moge z nim podpisać umowę przedwstępną pomimo tego że mam umowę na wyłączność z pośrednikiem? Umowa pośrednictwa kończy się za 3 tygodnie, ale nie chciałbym tyle czekać z podpisaniem umowy przedwstępnej, bo coś czuje że ten pośrednik kogoś znajdzie na to mieszkanie i będzie niezręcznie, albo co gorsza tamten syn sie wycofa i zostane z niczym.

#nieruchomosci
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy umowa na wyłączność z pośrednikiem w której jest wpisane że musze informować go o każdej osobie zainteresowanej która się do mnie zgłosiła, rzeczywiście prawnie mnie obliguje do tego? Mam sytuacje że syn faceta który mi mieszkanie wykańczał chce kupić to mieszkanie no i teraz mam zagwozdke, czy moge z nim podpisać umowę przedwstępną pomimo tego że mam umowę na wyłączność z pośrednikiem? Umowa pośrednictwa kończy się za 3 tygodnie, ale nie
  • Odpowiedz
  • 0
Wyjaśnij chętnemu sytuację i poczekaj 3 tyg., a najlepszy agrument to oszczędzona prowizja pośrednika co pozwoli obniżyć cenę.

@cyk21: Wiadomo że wyjasnię, ale chciałbym zabezpieczyć się przed jego rozmyśleniem, bo jeżeli w tym czasie pośrednik znajdzie nabywcę, to będę zmuszony odmówić pośrednikowi, a gwarancji że tamten gość kupi nie ma żadnej, bo umowy tez nie ma.
  • Odpowiedz