Aktywne Wpisy

thewatchmaker +16
Co wam daje radość z życia? Nie mam rodziny, mam nieprzerobione traumy, masę problemów i jakoś taki nieszczęśliwy ogólnie jestem.
Jestem obecnie na antydepresantach, czekam aż się załączą, ale tak się zastanawiam, co ludziom samotnym, z problemami, daje radość.
#wykop30plus #pytanie
Jestem obecnie na antydepresantach, czekam aż się załączą, ale tak się zastanawiam, co ludziom samotnym, z problemami, daje radość.
#wykop30plus #pytanie

MLeko29 +81
Matko jedyna. Mirki co się porobiło. Wstałem, patrzę w lustro i jestem bordowy. I jak teraz mam się w pracy pokazać? Co ja rodzinie znowu powiem? Jechać na SOR? Pomóżcie!!
źródło: 1000063243
Pobierz

Jednym słowem poprawiam po Januszu ale takim który miał fantazje ponad 20 lat temu. A więc program otwierał sesję telnetu i prowadził kilkuminutowe "dyskusje" które nie miały większego sensu. Powód okazał się banalnie prosty, używając ANSI escape code, sekwencji bajtów różnych kodów absurdalnych jak BEL (kiedyś były kody sterujące do wyzwalania małego elektromechanicznego dzwonka czasy taśmy, telegrafii, teledrukarek, giełda nie miała monitorów a "drukującą" się taśmę z cenami/wolumenem a później BEL w głośnikach dzwięk który pewnie znacie), nowej lini, backspace i innych. Co zabawne to tymi sekwencjami określał liczbę ukończonych "etapów" pracy. Tak Cobol był głównie do przetwarzania wsadowego ale używało się "komunikacji" jak IBM CICS. Tutaj zastosowano logikę aplikacji "rebusowej". Serwer docelowy logował ten ruch, skrypt w C który co jakiś czas "rozkodowywał ruch" - według algorytmu janusza co znaczą poszczególne sekwencje generował plik HTML z raportami.
Już nie wiem czy ja programuje czy nową enigmę studiuje.
#oswiadczeniezdupy
#programowanie #informatyka #programista15k #programista25k #humorinformatykow #depresja #cobol
źródło: 7271308948_jestes_niesamowity_
Pobierz@WitaminForte: Nauczyłem się tego że jak wchodzisz w błoto to masz brudne buty. Fascynująca wiedza.