@Sabarolus: sam robię projekty wnętrz w ludzkich pieniądzach, ale 20 zł za m2 to marna stawka. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ile kosztuje np. licencja sketchup + vray do robienia wizualizacji, stąd czasami koszta projektów mogą być wyższe niz od kogoś kto robi projekty np. na piraconych programach, albo uzywa damrowych programow, a potem projekt/rzeczywistosc to duza rozbieznosc. Z tym, ze branie np. 200 zl za m2 to jest
@Miszcz_Joda: ja to wszystko rozumiem, i 20za m2 to przesada, ale wielu bierze po 200-300 za m2 i niestety usługa jakiej dostarczają jest marnej jakości. Najbardziej mnie zawsze irytuje kiedy projektant nie ma bladego pojecia o technicznych aspektach wykonania pewnych fragmentów. Bywa, że albo jest to w ogóle nie do zrobienia bo technikalia nie pozwalają albo coś jest bardzo trudne i wymaga kunsztu ze strony wykonawcy - większość zrobi to
@Sabarolus: to jest przesada. Problemem tez jest to, ze czasami projekty sa czysto teoretyczne i maja ladnie wygladac, a nie do konca byc funkcjonalne. Tak jak mowisz czasami projektowane sa rzeczy, kotre fizycznie sa niemozliwe.
xDD
źródło: image
Pobierz@Sabarolus: to jest przesada. Problemem tez jest to, ze czasami projekty sa czysto teoretyczne i maja ladnie wygladac, a nie do konca byc funkcjonalne. Tak jak mowisz czasami projektowane sa rzeczy, kotre fizycznie sa niemozliwe.
@Miszcz_Joda: wiem, a niestety jest wielu takich "natchnionych", którym sie wydaje, że tworzą coś wielkiego i wiekopomnego.
źródło: image
Pobierz