Mireczki da się w jakiś prosty sposób zmienić kolor tła w listboxie (wpf) ?
Zrobiłem sobie funkcje która rysuje półprzeźroczyste prostokąty ale przy scrollowaniu jest problem z przesuwaniem tych prostokątów tak aby podświetlały odpowiedni element.
Chciałbym w prosty sposób móc zmienić kolor tła lub czcionki niektórych elementów w listboxie.
@JareQ: ja bym kombinował coś ze stylem dla ListBoxItem i odpowiednie triggery z użyciem AlternationIndex. chociaż jeśli nie ma jakiejś zależności między wybranymi indeksami to nie wiem czy to wypali.
@Konalio: Właśnie w tym momencie wykombinowałem. Przy dodawaniu do listboxa nie dodaje Stringa tylko tworzę litboxItem, w content wrzucam string który powinien tam być, i jako .Foreground ustawiam sobie odpowiedni kolor. Dzięki! :)
Mirki, polecicie jakieś proste gry strategiczne na PC? Takie wydane przed 2016 rokiem bo PC mi nie uciągnie. Nigdy nie grałem w strategie, a teraz na homeoffice siedzę i się nudzę to coś bym sobie pograł w przerwach od pracy. #gry #strategie
Mireczki da się w jakiś prosty sposób zmienić kolor tła w listboxie (wpf) ?
Zrobiłem sobie funkcje która rysuje półprzeźroczyste prostokąty ale przy scrollowaniu jest problem z przesuwaniem tych prostokątów tak aby podświetlały odpowiedni element.
Chciałbym w prosty sposób móc zmienić kolor tła lub czcionki niektórych elementów w listboxie.