Wpis z mikrobloga

@fukinloner tak. Jeśli ktoś miałby robić znaleziska 1:1 z liczby przestępstw to wraz ze wzrostem ich liczby byłoby ich więcej. Odsetki nie mają tu znaczenia tylko ilość bezwzględna.
  • Odpowiedz
  • 0
@Aztec26626: statystycznie zjawisko jest niezauważalne. Duży wzrost ilości znalezisk nieproporcjonalny do rzeczywistości (wskaźnika przestępczości) tworzy zakłamany obraz rzeczywistości.

Dlatego wskaźnik przestępczości danej grupy to liczba przestępstw przypadająca na liczność tej grupy.
  • Odpowiedz
  • 1
@hipokryzjawkutos: wolno. Są takie statystyki. Nie piszę tego w kontekście migracji z Bliskiego Wschodu/Afryki, której jestem stanowczo przeciwny. Przyjęcie ludności z takim pochodzeniem spowoduje wzrost % przestępczości.

Przyjmowanie ludzi z kraju, który walczy 3 rok z naszym historycznym wrogiem o to, żeby żyć tak jak my, moim zdaniem nie spowoduje problemów społecznych wynikających z braku asymilacji tych ludzi.
  • Odpowiedz
  • 1
@fukinloner bo to jest tak jak z Wołyniem. Nie ma znaczenia, że Rosjanie wywieźli na Syberie przy jednej tylko akcji więcej ludzi niż było na Wołyniu. Ważne że można o każdej spalonej wsi robić znalezisko.
  • Odpowiedz
bo to jest tak jak z Wołyniem. Nie ma znaczenia, że Rosjanie wywieźli na Syberie przy jednej tylko akcji więcej ludzi niż było na Wołyniu. Ważne że można o każdej spalonej wsi robić znalezisko.

@K_R_S: XD
  • Odpowiedz
Duży wzrost ilości znalezisk nieproporcjonalny do rzeczywistości (wskaźnika przestępczości) tworzy zakłamany obraz rzeczywistości.

@fukinloner: ale przecież tego nie policzyłeś tylko każesz liczyć innym. To dlaczego podpierasz się statystyką?
@masz_fajne_donice nikt nie przeszkadza ci miłościwie służyć narodowi ukraińskiemu jak jeden polityk sugerował. Z ciekawości - wrzucisz ostatnią wpłatę na Ukrainę jaką zrobiłeś czy to służenie wyłącznie słowne?
  • Odpowiedz
nikt nie przeszkadza ci miłościwie służyć narodowi ukraińskiemu jak jeden polityk sugerował. Z ciekawości - wrzucisz ostatnią wpłatę na Ukrainę jaką zrobiłeś czy to służenie wyłącznie słowne?

@Usmiech_Niebios: no piszę że niektórych wykopków p------o. Masz problem że ktoś chce pomagać narodowi który chce stać się częścią zachodu i współpracować z nami zamiast być pod ruskim butem?

Z ciekawości - wrzuć zdjęcie swojego dowodu osobistego żeby pokazać że jesteś Polakiem bo
  • Odpowiedz
Masz problem że ktoś chce pomagać narodowi który chce stać się częścią zachodu i współpracować z nami zamiast być pod ruskim butem?

@masz_fajne_donice: nie, dlatego chce zobaczyć twoją pomoc. Z ciekawości - jak bardzo moje pytanie o nią pomogło Putinowi?
  • Odpowiedz
nie, dlatego chce zobaczyć twoją pomoc. Z ciekawości - jak bardzo moje pytanie o nią pomogło Putinowi?

@Usmiech_Niebios: Oczywiście wyślę! A wyślesz mi potem swój dowód?
Mam dowód płatności na trzy agregaty prądotwórcze które wysłałem na Ukrainę, pasuje?
  • Odpowiedz
Z ciekawości - jak bardzo moje pytanie o nią pomogło Putinowi?

@Usmiech_Niebios: Takie propagandowe teksty:

nikt nie przeszkadza ci miłościwie służyć narodowi ukraińskiemu jak jeden polityk sugerował.

Pomagają. To jest jak już pisałem robienie laski putinowi, ssanie jego starego zgrzybiałego sowicekiego pytonga. Czyli zniechęcanie i wyśmiewanie pomocy Ukrainie.
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: twoja propaganda o ssaniu putinowego pytonga bez czczenia świntyj Ukrainy która np chciała nas wciągnąć do wojny twierdząc że na nas spadły rosyjskie rakiety jest dużo gorsza. Niech się tam powybijają nawzajem, nawet tych Ukraińców którzy emigrowali do nas możemy im odesłać.
  • Odpowiedz