@TureckiDywanZChin: @krytyk__wartosciujacy: znaczy była to wyreżyserowana rozmowa, oszustwo? jakieś pytania stanowski odpuszczał zbyt łatwo lub mentzen odpowiadał wymijająco, nieprecyzyjnie, źle?
@RevangE: przecież program konfederacji to proste i łatwo pobierane podatki i jak nie było kampanii to katastralny podawali jako jeden z ich idealnych podatków do wprowadzenia. A jak to politycy, żadnego podatku nie zlikwidują, za to nowe ochoczo nałożą
@NieoznaczonaReklama: taa, bo kataster coś da xD Bogole zawsze będą posiadać instrumenty, by jakiekolwiek podatki nakładane na nich, przerzucić na biednych
@NauczonyRoboty: no już sam fakt zadania prośby o pytania w necie i robienie heheszków pokazuje jaki miał być charakter tego spotkania. A odpowiedzi w większości słyszałem wcześniej.
Stano obśmiał pomysły gospodarcze Mentzena 3 lata temu. Mentzen "nie zmienia poglądów", "nie żałuję", "jest super". Stano dzisiaj jakoś nie obśmiewa. Także wiesz, z dystansem do tego wszystkiego
@NieoznaczonaReklama: ja myślałem, że mentzen jest przeciwny temu podatkowi @mightyandrzej777: no właśnie, np. właściciel nieruchomości i tak obciąży tym podatkiem swoich najemców, klientów itd.
@NauczonyRoboty: Najgorsze jest to, że Sławek nie korzysta z doradztwa ekspertów i jakichkolwiek analiz. Na każdy temat ma jakieś zdanie na podstawie swoich zmyślonych danych.
https://youtu.be/J3bLfX9uA74
#mentzen #konfederacja #stanowski #kanalzero
Komentarz usunięty przez moderatora
znaczy była to wyreżyserowana rozmowa, oszustwo?
jakieś pytania stanowski odpuszczał zbyt łatwo lub mentzen odpowiadał wymijająco, nieprecyzyjnie, źle?
@NieoznaczonaReklama: co kłamał o podatku katastralnym?
Stano obśmiał pomysły gospodarcze Mentzena 3 lata temu. Mentzen "nie zmienia poglądów", "nie żałuję", "jest super".
Stano dzisiaj jakoś nie obśmiewa. Także wiesz, z dystansem do tego wszystkiego
ja myślałem, że mentzen jest przeciwny temu podatkowi
@mightyandrzej777:
no właśnie, np. właściciel nieruchomości i tak obciąży tym podatkiem swoich najemców, klientów itd.
@krytyk__wartosciujacy: oczywiście, że tak.
źródło: image
Pobierz