Wpis z mikrobloga

Wiem, że temat był mielony setki razy na wszelkich forach, ale w sumie zapytam o radę też tu. Szukam dla siebie kolumn podłogowych, które dobrze zagrają metal, bez siekania mózgu zagrają kiepsko wyprodukowane płyty (góra niezbyt ostra i niezbyt szczegółowa), chciałbym, żeby miały "szybki" bas, który nie będzie dudnił przy szybszych partiach perkusji, ale będzie istniał, oraz chciałbym, żeby dobrze grały przy niewielkiej głośności, częściej słucham cicho niż głośno, mam wzmacniacz NAD 3240PE i słucham głównie winyli. Chciałbym zmieścić się w 5000zł, mogą być nowe, mogą być używane, polecano mi Magnat Transpuls 1500, podobno spełniają moje oczekiwania, polecano mi też jakieś stare modele Kenwood z lat '80, ogólnie wszystko co ma bas ~30cm ( ͡º ͜ʖ͡º) Może ma ktos te Magnaty, i coś o nich powie, albo poleci jakieś inne głośniki? #audio #glosniki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cukru: @Bad_Sector A jaką masz powierzchnię do nagłośnienia ? w tamtym roku był mega wyprzedarz na polk audio reserve i sporo osób ma na OLX jeszcze R600. Wystawione za 4000 ale cena zakupu wtedy to było chyba około 2600 więc jest przestrzeń do targowania. Sam mam mniejsze R200 i są super. A nie chciałbyś też zmienić wzmacniacza ?
  • Odpowiedz
  • 0
@koszyk2: Pokój 25m^2, ale tak jak pisałem, nie słucham muzyki jakoś wyjątkowo głośno, wręcz nie lubię. A co nie tak z moim starym NADem? Raczej nie mam budżetu na wymianę całego sprzętu, dlatego o same kolumny pytam.
  • Odpowiedz