Wpis z mikrobloga

@Morf

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4845556/zlowic-frajera-ekonomia-manipulacji-i-oszustwa

Wolny rynek jest najlepszym mechanizmem dla gospodarki, gdzie nieskrępowana niczym konkurencja pozwala na najszybszy rozwój, oraz najefektywniejsze zaspokojenie wszystkich potrzeb konsumentów.
Ta teza, będąca niemal religijnym wyznaniem ortodoksyjnych liberałów gospodarczych, dla których każda prawna regulacja wprowadzona przez państwo jest uznawana wręcz za zamach na święte prawa obywatelskie, jest z gruntu
  • Odpowiedz
  • 10
@kamil-tumuletz: ktoś wysyła 10 osób do dewelopera, odkrywa manipulacje cenami, a na koniec nie podaje nazwy dewelopera xD

Z racji, że ja też aktualnie tracę czas na deweloperów to mogę powiedzieć, że deweloper Arkop podniósł cenę o 200zł na metrze, jak tylko wyraziłem zainteresowanie kupnem mieszkania. Nie boję się tego napisać, bo tego nie zmyśliłem, jak ziomek z Twittera ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz ale na litość boską, gdyby gość to istotnie sprawdził to podałby nazwę dewelopera; typ jest POŻYTECZNYM, ale nadal trollem; na x ważny, bo niesie temat w eter, ale na tagu już wyszliśmy z lepianek;
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz ale dajecie sie zmanipulować, nie ma totalnie szansy, żeby uzyskali 10 różnych cen. W biurze sprzedaży nie siedzi sam znienawidzony przez was deweloper, tylko pracownik i on nie ma takich kompetencji, żeby tak żonglować cenami. Jeżeli jakimś cudem taka sytuacja miałaby miejsce od razu padłaby nazwa dewelopera. A wtedy ten wyimaginowany pracownik miałby duże problemy.
  • Odpowiedz