Aktywne Wpisy

Polasz +802
Dzień dobry :)
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
JankoBzykant89 +548
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chcę kupić kierownicę tossek tr30, w której można poprowadzić przewody wewnątrz i mam pytanie odnośnie zdejmowania i zakładania klamek (przerzutki mechaniczne, hamulce szczękowe). Nigdy nie wymieniałem linek i pancerzy i nie wiem czy dobrze zrozumiałem filmiki na YT. Chcąc przeciągnąć przewody przez kierownicę musiałbym wyjąć całkowicie linki i poprowadzić je jeszcze raz przez cały rower? Bo z tego co widzę, to w klamkomanetkach przewody się "zaczynają" i tam zahaczam i dalej przeciągam linki do hamulców/przerzutek i nie mogę wyjąć linek od strony klamkomanetek i potem ich założyć ponownie nie ruszając linek w innych miejscach.
Czyli żeby zaoszczędzić sobie robotę, to lepiej zdjąc klamkomanetki bez odłączania przewodów i poprowadzić przewody później pod nową kierownicą analogicznie jak jest to zrobione aktualnie w standardowej kierownicy. Wtedy oszczędzę sobie pracę związaną z wymienianiem pancerzy i linek, a wymiana kierwonicy sprowadzi się do przełożenia klemkomanetek ze starej na nową i założenie owijki?
źródło: ezgif.com-webp-to-jpg-converter
PobierzCzasami karbonowe kierownice mają rynienki pod spodem do prowadzenia kabli, np Canyon CP0030, dużo łatwiej się z tym pracuje jeżeli trzeba coś przeserwisować, pod palcami też nie przeszkadza. Jest trochę kierownic na ali (zwłaszcza zintegrowanych) z takim rozwiązaniem.
źródło: obraz_2025-03-25_173242433
Pobierz