Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@KajakDrewniany bo ty tak uważasz? Skoro rekreacja nie jest pasją, to co nią może być? Praca?

Jak jeżdżę na rowerze co weekend, to to nie może być już pasją wg tego co mówisz. Albo jak zabieram zawsze ze sobą aparat i robię zdjęcia, to też nie. Albo jak jeżdżę co jakiś czas łowić ryby, to też to nie może być pasja, bo to rekreacja, mimo że duży czytam na ten temat.
  • Odpowiedz
  • 0
@kluha666 Ja po skonfigurowaniu emulacji na Steamdecku chłonę wszystkie możliwe gierki których za dzieciaka nie ograłem albo nie rozumiałem. Ps1,ps2 czy stare gry Nintendo :)
Polecam! Steam deck wspaniałe urządzenie
  • Odpowiedz
  • 1
jaki masz czytnik?

@tumiwisizm: ja sobie kupiłem używany tablet w formacie 4:3 i do tego matowe szkiełko ochronne. Nie mam porównania z dedykowanym czytnikiem ale jestem bardzo zadowolony, mimo, że tablet nie jest najnowszy, ale zdecydowanie jest to bardziej uniwersalne rozwiązanie do czytnika. Ważne żeby sprzęt był lekki, format 4:3 i matowe szkiełko
  • Odpowiedz
@kluha666 steam deck złoto, miałem też brać czytnik ale tablet wyszedł korzystniej, do tego zestawu polecam jeszcze Google VR i masz całe kino domowe i centrum rozrywki w jednym, myślałem o meta quest ale padło na Pico i jestem zadowolony, śmiga aż miło
  • Odpowiedz
@mkarweta: Zazdro sprzetow. Mi sie k---a w-----a do piwnicy i wyczyscil mnie z wszystkich parksajdow i walizek narzedziowych. Po bylych tak mi smutno nie bylo jak teraz.
  • Odpowiedz
@KajakDrewniany pasją jest wszystko, co robisz z zaangażowaniem. Dlatego czytanie czy granie jest pasją, bo robisz to celowo, dla siebie, skupiasz się na tym, w przeciwieństwie do bezmyślnego scrollowania wykopu czy tiktoka.

@kolejne_juz_konto 128GB to mało miejsca na książki? Przecież na tyłu GB to się chyba z dziesiątki tysięcy epubów pomieści (ʘʘ)
  • Odpowiedz
SD LCD super sprzęt za tę cenę. Ja 90% czasu używam SD podpiętego do klawiatury, myszy i monitora. Bez problemu da się grać w gry z GOGa, wystarczy w 'desktop mode' zainstalować Heroic albo Lutris. Gry spoza sklepów też w w/w launcherach świetnie działają (np strategia Myth The Fallen Lords).
  • Odpowiedz
@Drzewozerek: Też nie kumam 'fenomenu' SD. Próbowałem się do tego przekonać, ale jest zbyt ciężkawy na dłuższą metę, a na tym mikro ekraniku to chvja widać.
Wcześniej podczas podróży i 'kanapowania' często korzystałem z 12" tableta z windowsem, więc może dlatego gardzę steamdeckiem.
Teraz wolę Questa z opaską typu 'halo' i z wyjętym interfejsem, dzięki czemu nic nie dotyka mojej facjaty.
  • Odpowiedz
U mnie steamdeck ułatwił granie, ale nadal mało gram, bo mi się zwyczajnie nie chce.
Sam czytnik kupiłem jako zbędny gadżet stwierdziłem, że prawdopodobnie jak steam deck będzie rzadko używany.
A okazał się lifechangerem, bo mogę odpalić sobie książkę w łóżku i nie świecić połowicy po oczach.
Dzięki temu szybciej kładę się do łóżka, żeby poczytać książkę, a jednocześnie i tak szybciej zasypiam.

Dzięki temu czytam znacznie więcej książek.
  • Odpowiedz
@kluha666: O Panie, 15lat temu (albo podobnie), kupowałem pierwszego pocketbooka, ależ to była zmiana w życiu. Teraz kupiłem na ali w promce RedmiPad pro 12', łojezu, ależ się na tym wygodnie pdfy czyta.
  • Odpowiedz