Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie czaję po co ustawiać sobie luki w pracy na LI. Jak was zwolnili to zostawiacie Present w aktualnej firmie. Przecież nikt tego nie sprawdza, a tylko sobie robicie źle, bo rekruterzy pomyślą, że nie mogliście znaleźć pracy, więc jesteście słabi. Ja sobie zrobiłem 3 miesiące wakacji po ostatniej pracy i na LI zakończyłem pracę w poprzedniej firmie dopiero jak zacząłem w nowej.

Ba! Dodałem sobie 2 lata więcej w mojej pierwszej firmie, która już nie istnieje. Niby kto to sprawdzi? A tak to mam już 10, a nie 8 lat w IT i mogę rzucać wyższe stawki. (wiedzę mam o wiele większą niż na 8 lat, bo z-----------m, więc luz).

Ba^2! Możecie sobie nawet dodać pracę w firmie, w której nigdy nie pracowaliście, najlepiej zagranicznej lub z innego końca Polski. Niby kto to zweryfikuje xddd

#programista15k #pracait #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a to nie jest tak że przy UOP chcą świadectwa pracy pod urlopy i inne kadrowe sprawy?

@BezrobotnyProgramista: Ale to dopiero po przyjęciu do pracy. Służy to ustaleniu / upewnieniu się głównie co do wysokości należnego urlopu z tego co wiem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @BezrobotnyProgramista @saib75 ale to już załatwiasz z inną osobą od papierów, nie sądzę aby rekruterka zajmowała się takimi rzeczami jak obliczanie długości urlopu. A nawet jeśli rekruterka w tym pośredniczy to ona przecież nie będzie pamiętać co tam wpisałeś w CV, bo to było miesiąc temu i zerknęła na to tylko jednym okiem i puściła dalej do programisty akceptującego CV.

P.S. Jestem na B2B, więc
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
genialny-mirek-71: Ale ja zostawiłem luki i mój szef polubił mnie za to, że jestem szczery i zatrudnił. Z resztą nawet jeśli cię zatrudnią to jakie to musi być później męczące pilnować się później w pracy, żeby się przypadkiem nie wygadać, żeby nie wyszło, że się nakłamało w CV...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz