Wpis z mikrobloga

Cześć, mam pytanie o Orange flex. Czemu ta taryfa jest tak lubiana/polecana przez ludzi? Z tego co widzę to najtańsza opcja to 35 zł miesięcznie, chyba że zapłacimy za rok, to wychodzi 29 zł bodajże na miesiąc. Jest kilka ofert, gdzie co miesiąc wychodzi poniżej 20 zł i są ogólnie tańsze oferty, a mam wrażenie że flex jest bardziej polecany. Czy może ja o czymś nie wiem i są jakieś ciekawe promocje/rozwiązania obniżające koszty flex?
Dzięki za pomoc
#orangeflex #orange #telefony
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trawel: bo w gruncie rzeczy flex wcale nie ma złej oferty. Wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz. 29 zł za 45GB, odkładające się GB, przelewanie internetu, fajne pakiety 'bez limitu', które łatwo włączyć i nie są koszmarnie drogie. Do tego Orange ma raczej niezły zasięg i jakość tego internetu nie jest zła. No można pewnie taniej. Ale jak mam szukać jakichś dziwnych i niezbyt znanych sieci, a następnie testować czy
  • Odpowiedz
@trawel: Mają usługę multisim, czyli eSIM z tym samym numerem do zegarka lub tableta. Na Apple Watch tylko Orange i T-Mobile ma eSIM, a z tych dwóch Orange ma faktycznie lepszą ofertę.
  • Odpowiedz
Rozwadnianie oferty, typowa strategia korpo, nie pasuje abonament, idziesz na kartę, podnieśli ceny w opcji na kartę, idziesz do flex, podnieśli flex, idziesz do nju, ale wciąż pozostajesz klientem orange.
  • Odpowiedz
  • 0
Niby tak, ale mam wrażenie że o flexie nadal mówi się więcej porównując choćby do takiego nju (no chyba że tak wiele osób potrzebuje te 75GB miesięcznie)
  • Odpowiedz
@trawel bo jak się pojawił to miał jako jeden z nielicznych obsługę kart esim. Do tego za 80 zł miesięcznie masz 4 karty z internetem bez limitu w tym jedna wszystko no limit.
Dla jednej karty SIM jest raczej mało opłacalny.
  • Odpowiedz
- 2 karty
- eSIM
- łatwo włącza się pakiety za granicę, które cenowo są porównywalne z wirtualnym operatorami jak Airalo
- można oddać komuś swoje GB
- 10 zł (drozej) obecnie to jest nic
  • Odpowiedz
  • 0
@eXcore:
Można dać GB komuś kto zapewne jest w Orange/flexie
10 zł drożej, w praktyce 15 - nju jest za 19 zł oferta z 20 GB internetu i też no limit na rozmowy/SMS/MMS, a tutaj 35 zł.
Esim dostępny jest już w wielu innych sieciach/taryfach - sam mam Orange free na kartę i tam mam esim.
  • Odpowiedz