Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +55
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

AgentGRU +116

tyle, że kiedyś wyznawcy JKM stawiali na takie wartości jak wolność, samodzielność, kapitalizm. a teraz identyfikuje ich strach przed nauką, maseczkami i mitycznym "zachodem". straszny upadek elektoratu tej formacji; chociaż już nic nie ma z prawicowej formacji JKM.
źródło: temp_file5392005048646394153
Pobierz@CichySzelestOka: można okazywać stałość w poglądach a można robić politykę i zdobywać głosy. Mentzen może być tak samo stały w poglądach jak Korwin, tyle że jego celem nie jest "edukowanie" społeczeństwa a
@pyra_wykop: Bo partie Korwina były zawsze partiami wolnościowymi. Konfederacja od początku była absurdalnym połączeniem wolnościowców z narodowcami.
Z czasem narodowcy wygrali, pis który też celuje w ten elektorat stał się naturalną partią matką i tym sposobem mamy dzień obecny.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzTo w ogóle inne podejście do robienia polityki. JKM był ideowcem, który mówił zawsze to co uważał, nie przejmował się tym, że straci elektorat, bo powie coś nie tak, czy źle wypadnie w debacie, wprost mowił, że nie potrzebuje "głupich wyborców" i woli, żeby tacy nie głosowali na niego.
W przypadku Mentzena zakładam, że robi po prostu to, co według jego badań da mu najwyższy wynik i to jest najwyższy