Wpis z mikrobloga

NR. #5 Obłuda Platformy Obywatelskiej na fanpage:

LINK

Niesamowity wzrost gospodarczy w kraju położonym nad Wisłą. Skoro był tak niesamowity, to dlaczego młodzi Polacy nadal uciekają za granicę za chlebem? Dlaczego w Polsce standard życia jest niższy niż w krajach na Zachodzie? O pensjach nawet nie wspominam bo to oczywiste.

#obluda #bekazplatformy
U.....0 - NR. #5 Obłuda Platformy Obywatelskiej na fanpage:

LINK

Niesamowity wzro...

źródło: comment_NVPU2Fvh59D4gBTCX1en3mprpOmADzKS.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Skoro był tak niesamowity, to dlaczego młodzi Polacy nadal uciekają za granicę za chlebem? Dlaczego w Polsce standard życia jest niższy niż w krajach na Zachodzie? O pensjach nawet nie wspominam bo to oczywiste.

@Ural-Z-S100: Bo wzrost gospodarczy nie oznacza że nagle wszystko jest cztery razy lepsze i cudowne. Nie można jednak zaprzeczyć że wzrost PKB był - inną sprawą jest interpretacja tych wyników.
  • Odpowiedz
@Ural-Z-S100:

A dlaczego młodzież wyjeżdża z Niemiec? Wszyscy chcą lepszego życia.To nie wyklucza wzrostu.Nie wychwalam PO,ale wzrost jest niezaprzeczalny.

Dlaczego w Polsce standard życia jest niższy niż w krajach na Zachodzie?

A tego to nawet nie chce mi się wyjaśniać...
  • Odpowiedz
@11mariom: Jasne, że różnica wzrosła, tyle, że procentowa zmalała- > z 0.1% na 0.8%, ale ja rozważymy taki przykład:

Założyłem, że tempo rozwoju jest takie jak u Ciebie, tylko, że jedna gospodarka jest 8 razy większa od drugiej, a nie jak u ciebie 1000 razy.

100 800
1
  • Odpowiedz