Aktywne Wpisy

Zawołałem was, bo rok temu obiecałem, że sprawdzimy o ile wzrosły ceny mieszkań i średnia pensja i porównamy. Porównanie cen na obrazku, średnia pensja za luty 2025 wynosi 8613,14 zł brutto wobec 7978,99 zł rok wcześniej. Mieszkania podrożały średnio o 7,21% (najmocniej Gdańsk i Wrocław, kolejno 12,76% i 10,91%). W 3 z 5 TOP 5 miast wzrost jest mniejszy niż wzrost średniej, w 2 znacznie go przewyższył. Gratulacje dla @sezonowiec1 bo

źródło: ceny mieszkań
Pobierz
sliti666 +144
#korposwiat #korpo #chwalesie
Dzisiaj w Korpo dostałem podwyżkę o 15% i przekroczyłem próg 10k zł i pomyśleć, że 6 lat temu jechałem na minimalnej...
Dzisiaj w Korpo dostałem podwyżkę o 15% i przekroczyłem próg 10k zł i pomyśleć, że 6 lat temu jechałem na minimalnej...
Od wt 2 dni nie odbierał tel a dziś dzwoni że gotowe xD
Tak się zyje
@Hichips: to standard u mechaników i w budowlance, mają też chyba jeden podręcznik do wymówek, bo zestaw jest ten sam - żona w szpitalu, córka chora, przeprowadzka, złe części/materiały przyjechały, poddawane różnym wariantom połączeniowym xd ja autentycznie jak znalazłem mechanika który zawsze odbiera telefon to się go trzymałem latami i jeszcze znajomym polecałem XD
Typ tydz je wymienial a na końcu jeszcze plastik odchodził.... Plus że w kolorze auta xD
@T3sla: To, że auto jest do odbioru, nie znaczy że naprawił (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Programiści maja deadliny i datę kiedy produkt ma być gotowy. Oczywiście są opóźnienia a później produkt jest niekompletny i co chwilę trzeba ściągać poprawki.
@Hichips: to i tak szybciej, niż obiecujący na wtorek programista
Aktualnie ze szkoły średniej wychodzą potrafiąc tylko palić fajki, po studiach zresztą wcale nie jest lepiej.
Ostatnio konstruktora do przyuczenia w firmie w której pracuje to szukali chyba pół roku. Po 5 latach mechaniki i budowy maszyn przychodzi pan magister który nie umie czytać rysunku technicznego xD