Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: po robocie to ja dłubie w garażu przy swoim samochodzie, i jeszcze czasem rodzinie naprawiam. Fajnie jak sobie kupią coś nowego, nie można zostawiać w tyle ze znajomością modeli!
  • Odpowiedz
Od wt 2 dni nie odbierał tel a dziś dzwoni że gotowe xD

@Hichips: to standard u mechaników i w budowlance, mają też chyba jeden podręcznik do wymówek, bo zestaw jest ten sam - żona w szpitalu, córka chora, przeprowadzka, złe części/materiały przyjechały, poddawane różnym wariantom połączeniowym xd ja autentycznie jak znalazłem mechanika który zawsze odbiera telefon to się go trzymałem latami i jeszcze znajomym polecałem XD
  • Odpowiedz
  • 42
@BlackpillMonster "Nie mogę iść w piątek na imprezę. Muszę w swoim samochodzie powymieniać kilka razy silnik, żebym potem w pracy robił to szybciej i lepiej. Szef na pewno mnie doceni."
  • Odpowiedz
@coo84 właśnie se uświadomiłem że mechanik do którego jeździłem lata za każdym razem pytał czemu nie zadzwoniłem. K---a przecież dzwoniłem zawsze XD ale nigdy nie odebrał.
  • Odpowiedz
@Hichips: mechanik samochodowy to jeden z najbardziej zdemoralizowanych zawodów. Etyki pracy tam brak. Nie podoba ci się długość oczekiwania? To sobie sam napraw xd Wyobraźcie sobie fryzjera który ścina was na łyso robiąc sobie w trakcie ścinania przerwę na szluga, kawusię i siedzisz w salonie jakieś 2 godziny xd
  • Odpowiedz
@Hichips

@BlackpillMonster: haha kumpel był u mechanika. Powiedział że na wt będzie

Od wt 2 dni nie odbierał tel a dziś dzwoni że gotowe xD

Tak się zyje

Programiści maja deadliny i datę kiedy produkt ma być gotowy. Oczywiście są opóźnienia a później produkt jest niekompletny i co chwilę trzeba ściągać poprawki.
  • Odpowiedz
  • 3
@fornson23 są to też inne poziomy nauczania. Nie wiem, jak jest teraz, ale te 20lat temu, to do samochodówki szli ludzie, którym nie było po drodze z kulturą, nauką itp. teraz to oni są mechanikami z 15-letnim stażem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@T3sla: też jakieś 20 lat temu miałem kumpla co powiedzmy źle się uczył i poszedł do samochodówki. Ale wydaje mi się, że nie chodzi tu o samo szkolnictwo, tylko później "stare majstry" uczą takiego cwaniactwa młodych w swoim warsztacie.
  • Odpowiedz
@T3sla aktualnie mało który mechanik jest po samochodówce, a Ci którzy kończą technikum mechaniczne (nawet nie mówię już o zawodówce) prezentują taki poziom, że bałbym się im dać jakiekolwiek narzędzie do ręki w obawie że zrobią sobie krzywdę ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • Odpowiedz
@Przegrywultimate poproś absolwenta technikum mechanicznego o zmierzenie czegoś suwmiarką to sam się przekonasz xD
Aktualnie ze szkoły średniej wychodzą potrafiąc tylko palić fajki, po studiach zresztą wcale nie jest lepiej.
Ostatnio konstruktora do przyuczenia w firmie w której pracuje to szukali chyba pół roku. Po 5 latach mechaniki i budowy maszyn przychodzi pan magister który nie umie czytać rysunku technicznego xD
  • Odpowiedz