Aktywne Wpisy

#nieruchomosci #gospodarka #gielda Jak to możliwe, że w Polsce obecnie najlepiej rozwijają się proste zawody, jak budowlaniec czy pracownik dyskontu? Dlaczego płace w tym sektorach stają się coraz wyższe w porównaniu do stanowisk specjalistycznych?
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje

mirkax +1795
Od jakiegoś czasu noszę przy pasku ręczny przeciwpancerny pocisk kierowany FGM-148 Javelin — widocznie, bez chowania. I powiem Wam jedno: ludzie inaczej patrzą. Widać, że wzbudzam respekt, zwłaszcza u tych, co zwykle są zbyt pewni siebie albo zaczynają szukać zaczepki.
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę

źródło: 214
Pobierz
https://www.x-kom.pl/p/1165525-dysk-sieciowy-nas-synology-ds224.html
Tylko mam zagwozdkę. Nie mogę zrozumieć czemu ludzie tak wychwalają i polecają ten raid.
Chcę mieć 1 dysk powiedzmy 10tb i drugi ten sam dysk 10tb będę używał jako kopia. Te same pliki na obu. Jak jeden padnie, to mam wszystkie pliki na drugim. Dokupuję dysk i kopiuję czy to z tego działającego czy z zewnętrznego bo w dodatku mam backup na zewnętrznym hdd. Po co się bawić w raidy?
#nas #dyski #server #serwery #qnap #synology
Komentarz usunięty przez autora
Ja akurat mam raid 5, ale metoda opa by zadziałała?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
tak, możesz mieć osobny soft na kompie który synchronizuje (jakiś syncthing czy coś) i robić to "ręcznie", albo możesz pozwolić systemowi NAS to ogarniać, będzie to robił szybciej, sprawniej i do tego sprawdzi spójność plików.
W czym rzecz, z tego co wiem raid to nie są dwie kopie dysku. To są dane, dzięki którym możesz w łatwy sposób przywrócić dane jak jeden dysk padnie. Ale właśnie o to przywracanie danych mi chodzi. Ile to może potrwać, tydzień? Co jak wysypie jakieś błędy i pliki przepadną?
W przypadku kopiowania do dwóch osobnych niezależnych dysków
@famir96: w wyższych raidach to tak działa, dane (niedosłownie) z dysku X są porozsiewane na pozostałych dyskach, potem w procesie resilveringu zostają przywrócone na nowy dysk. Jak to sobie wyobrażasz w mirrorze? Potrwa to tyle ile trwa kopiowanie danych między dyskami
a kto ci nagadał takich głupot? RAID 1 to jest DYSK LOGICZNY składający się minimum z dwóch DYSKÓW FIZYCZNYCH, na które KONTROLER RAID duplikuje dane. jeśli któryś dysk fizyczny padnie, DYSK LOGICZNY będzie nadal działał, nawet tego nie odczujesz, a DANE W UŻYCIU