Mireczki czy ktoś z was bawił się coś więcej z Android Auto? Ogólnie całe AA ma potencjał ale jest przy okazji megaaa wnerwiające, buguje się, telefon się grzeje jak szalony itp.
W każdym razie:
Czy z AA da się zrobić pełnoprawne centrum multimedialne? Przykładowo posiadanie tam większosci apek z telefonu np Tvp sport/netlix czy cokolwiek innego. Czasem człowiek siedzi w aucie czekając na parkingu na kogoś albo na jakimś McDrivie i mógłby sobie coś w między czasie odpalić a teraz wygląda to w mega ograniczony sposób.
widziałem że w starszych androidach ludzie zaciągali AAAD i instalowali np Fermata ale u mnie wtedy na AA tylko apka do kontroli multimediów ale np video się nie wyświetla.
@DevSharingan: w AA to google decyduje które aplikacje działają i trend jest taki, że odtwarzanie wideo jest niewspierane. Jeśli ci telefon laguje i mocno grzeje to znaczy że masz marny telefon.
@sberatel: mam problem z takimi komentarzami jak twój. Bo widzisz po pierwsze zapytałem jak coś zrobić (a wiem że da się to zrobić) a ty piszesz że google decyduje. No może i decyduje ale można to obejść. Po drugie piszesz że marny telefon. No jest to jeden z najlepszych telefonów obecnie na rynku do tego taki który się nie grzeje. Ja raczej staram się nie wypowiadać na tematy na których
@DevSharingan: skoro wiesz że się da to to zrób, cholera wie co ty masz za system multimedialny itp, zatrudnimy wróżkę to będzie wiedziała. Sam kiedyś się bawiłem AAAD ale co update to nowe problemy były. Załóż sobie radio chińczyka i będziesz miał co chcesz bez kombinowania ( ͡º͜ʖ͡º)
@DevSharingan: u siebie w samochodzie miałem AA po kablu, wiec kupiłem przystawkę wpinaną w USB, aby mieć bezprzewodowo - bolączki miałem takie jak Ty + bateria lecąca w oczach. W związku z tym kupiłem tbox od carlinkita - czyli z systemu multimedialnego tworzy po prostu androida i mogę uruchomić każdą apkę, która jest w sklepie play + działa youtube itp.. Problemem tego rozwiązania jest to, że czasami są błędy bo
@otacon: oka sprawdzę to, jaki to jest koszt? To ja mam najnowsze AA i działa bezprzewodowo i przewodowo ale jak łączyłem bezprzewodowo to telefon mógł robić za grzejnik
@DevSharingan: to już Twoja decyzja, ja miałem też bezprzewodowo przez przystawkę - łączyłem się bezprzewodowo z przystawką, która realizowała resztę po kablu.. czy bym kupił drugi raz tboxa - pewnie tak, choć ma swoje bolączki - inne niż AA i nie jestem na 100% przekonany, że super urządzenie bez wad.
W każdym razie:
Czy z AA da się zrobić pełnoprawne centrum multimedialne? Przykładowo posiadanie tam większosci apek z telefonu np Tvp sport/netlix czy cokolwiek innego. Czasem człowiek siedzi w aucie czekając na parkingu na kogoś albo na jakimś McDrivie i mógłby sobie coś w między czasie odpalić a teraz wygląda to w mega ograniczony sposób.
widziałem że w starszych androidach ludzie zaciągali AAAD i instalowali np Fermata ale u mnie wtedy na AA tylko apka do kontroli multimediów ale np video się nie wyświetla.
#android #auto #androidauto #smartfon #video #samochody