Wpis z mikrobloga

Mirasy, koncertowo uszkodziłem blat w kuchni jak robiłem burgery. Zastanawiam się w jaki sposób naprawić tego rodzaju uszkodzenie. Ktoś przerabiał podobny temat? Wiecie może czy istnieje możliwość całkowitego oklejenia takiego blatu ponownie? Zastanawiam się jakie mam opcje, żeby to naprawić… #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #meble
sabu - Mirasy, koncertowo uszkodziłem blat w kuchni jak robiłem burgery. Zastanawiam ...

źródło: IMG_5228

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sabu: zobacz moze gdzies z tylu blatu jest wiecej tej okladziny, w co wątpie, moznaby wtedy ciachnąć kwadracik, ktory by pokryl dziurkę, dziurka tez musialaby byc wycieta równo z tym nowym kwadracikiem, wtedy klej i plask, bedzie widać ale mniej
zawsze mozesz wywiercic tu otwór, zamontuj tam kranik i podłącz trzeci przewód z zimnym piwem
  • Odpowiedz
Wycinasz na ostro żeby nie było farfoclów luźnych , wypełniasz szpachla, oklejasz. Jak blat mały to można zawieźć fura do stolarza i ogarnie. Ja bym oklejal na nowo
  • Odpowiedz
dobra, juz bez zartow, szukaj okleiny samoprzylepnej, meblowy, te wszystkie markety budowlane albo sklep dla plastyków, arkusze samoprzylepne
musisz tylko dobrac wzor albo zmienic caly blat na inna okleine (okladzinę), blatu nie uszkodziłeś tylko warstwe wierzchnią, powodzenia
  • Odpowiedz
@Qql3l3: @Plp_ używałem innego modelu tego do paneli. 2 drobne odpryski po upadku narzędzi. Strasznie dużo babrania się z tym, a mam prosty wzór.
Najlepiej mieć jakiś testowy frament i poćwiczyć, mi dopiero za 8 testem wyszedł kolor i wzór wmiarę podobny. Turaj dobór koloru może być problemem.
Taki biały od OPA będzie mega ciężko zrobić by było to estetyczne. No i kwestia wielkości uszkodzenia, ten wosk nie jest
szynall - @Qql3l3: @Plp_ używałem innego modelu tego do paneli. 2 drobne odpryski po ...

źródło: IMG_20241224_171147

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Panowie, dzięki za rady już mam wstępny plan działania. Obczaję stolarza i ile by wyniosło ponowne oklejenie blatu, jak to nie wyjdzie to będę działał z tą pastą lub fragmentem podobnej okleiny
  • Odpowiedz
@sabu: Mam dla Ciebie złe wieści. Żaden "stolarz" Ci tu nie pomoże. Potocznie zwany stolarz, a w rzeczywistości meblarz w standardowych działaniach okleja krawędzie i to te boczne + ewentualnie tylne kiedy jest wyspa/półwysep.
Przednia krawędź z zagiętym, zaoblonym laminatem (zwanym postformingiem) + na całej roboczej powierzchni jest robiona przez fabrykę w dość skomplikowanym procesie technologicznym. Zatem gwarantuję, że na 100 telefonów do meblarzy, 100 Ci odpowie że Ci nie
  • Odpowiedz