Wpis z mikrobloga

Mirasy, koncertowo uszkodziłem blat w kuchni jak robiłem burgery. Zastanawiam się w jaki sposób naprawić tego rodzaju uszkodzenie. Ktoś przerabiał podobny temat? Wiecie może czy istnieje możliwość całkowitego oklejenia takiego blatu ponownie? Zastanawiam się jakie mam opcje, żeby to naprawić… #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #meble
sabu - Mirasy, koncertowo uszkodziłem blat w kuchni jak robiłem burgery. Zastanawiam ...

źródło: IMG_5228

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sabu: jako stolarz podpowiadam - zmiana blatu. Ewentualnie za 30zl kupić ładowarkę i fikcyjna do tel i tam wsadzić jak to nie jest gdzieś na środku czy z przodu
  • Odpowiedz
@sabu: patrząc po zdjęciu to blat jest baaardzo słabej jakości - cienka okleina, ktoś przyoszczędził ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Gdy mi odkleina odeszła od kawałka boczku blatu - wziąłem akryl i położyłem na równo szpachelką, potem doszlifowałem (kwestia zakupu akrylu do szlifowania), następnie pomalowałem cały boczek farbą do łazienek.
Ale u mnie okleina jest gruba, a tutaj raczej nic akrylem nie podziałasz... chyba że wydłubiesz jeszcze głębszą dziurę.

Zapłacisz gros forsy
  • Odpowiedz
@sabu: najszybciej i najtaniej to będzie chyba kupić taki sam blat na potrzebny wymiar. Innym sposobem tego nie zrobisz dobrze. Na zdjęciu nie wygląda żeby bym mega drogi, jakby był to by się nie zepsuł od burgerów. Generalnie laminowane blaty z podstawowych kolekcji to dosyc tania rzecz
  • Odpowiedz
@r333m4k444: skończyłem remont raptem 2 tyg przed uszkodzeniem. Żeby panel zmienić musiałabym cała podłogę w salonie zdjąć (bo od strony początkowo ukladsnej uszkodzenie). Musiałabym zrywać progi i klejone listwy przypodłogowe co wiązałony się pewnie z szpachlowaniem/malowaniem ścian.
Po 3 latach remontowana średnio mi się chce xd z daleka nie widzę tego w ogóle.
  • Odpowiedz