Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- ta... wylacza gps. Tak selektywnie ze tylko obywatelom - wojsko bedzie dalej mialo :D dobrzy sa :DDD

@gorzki99: nie korzystasz w cywilnym sprzęcie z tego samego sygnału GPS co wojsko, teoretycznie można cywila wyłączyć softwareowo, no ale to musi zrobić USA i się tego nie praktykuje
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@xiv7:

Wyłączą również GSM kolego. Te 2 systemy na 100% będą wyłączone - nawigacja i telefony komórkowe staną się bezużyteczne.
  • Odpowiedz
Do blokady dróg użyje się nie tylko wojska, ale i Policji oraz reszty służb - prawdopodobnie zostaną zab

@ntdc:
Ad2: No tak. W razie "W" wszystkie sluzby zostana rzucone do blokowania drog zeby nikt nie uciekl. A wrog niech se kraj zabiera. Te sluzby nie beda mialy wazniejszych spraw na glowie niz blokowanie drog :DDD

Ad3. wylacz
  • Odpowiedz
  • 17
@ntdc: jesteś słabo wyedukowanym ruskim trollem? sygnał Gps który pochodzi z satelit pokrywa cały świat i każdy sobie może go odebrać, tutaj i USA musiałoby wyłączyć satelity Gps, i Europa wyłączyć satelity Galileo, i rosja wyłączyć satelity Glonass, i Chińczycy satelity Beidou, co do kwestii wykorzystania nawigacji satelitarnej przez wojsko to korzysta ono z tych samych satelit tylko innego sygnału który jest szyfrowany i dokładniejszy
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gorzki99:

Dyskutujemy na poziomie, ale idziesz drogą wyparcia argumentów i brakuje tylko, żebyś mi napisał "Nie zesraj się".
Może warto się czasem zastanowić nad argumentami drugiej strony?

Miłego wieczoru.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Jesteś słabo wyedukowanym ruskim trollem? sygnał Gps który pochodzi z satelit pokrywa cały świat i każdy sobie może go odebrać, tutaj i USA musiałoby wyłączyć satelity Gps, i Europa wyłączyć satelity Galileo, i rosja wyłączyć satelity Glonass, i Chińczycy satelity Beidou, co do kwestii wykorzystania nawigacji satelitarnej przez wojsko to korzysta ono z tych samych satelit tylko innego sygnału który jest szyfrowany i dokładniejszy

@xiv7:

A kilkukrotne zakłócanie sygnału GPS w
ntdc - >Jesteś słabo wyedukowanym ruskim trollem? sygnał Gps który pochodzi z satelit...

źródło: 11

Pobierz
  • Odpowiedz
@ntdc: Jesli ktos ma sie zesrac to predzej Ty niz ja. Totalnie nie masz pojecia jak to dziala. Wymysliles sobie ze nagle, w razie "W" panstwo cale swoje sily skupi na blokowaniu drog i granic. TOTALNA BZDURA

Wymysliles sobie ze tylko autostrady i mosty prowadza za granice - kolejna TOTALNA BZDURA

Wymysliles sobie ze ludzie nie potrafia przejsc przez granice poza przejsciem granicznym. KOLEJNA TOTALNA
  • Odpowiedz
@Arhus: Czekaj bo tak chaotycznie to napisales ze nie ogarniam.

od tego obecnie wojsko ma plany, wojaki juz beda w stanie pogotowia, tak jak miales na ukrainie, to nie te czasy ze nagle sie pojawisz z dywizjami pancernymi u wrót arden i wypadniesz z drugiej strony niezauważony przez nikogo.

Yhm i masz na tyle liczne jednostki ze ROWNOCZESNIE obstawia granice zeby bronic je przed wrogiem i W TYM SAMYM CZASIE obstawia
  • Odpowiedz
@ntdc: komusze brednie. jezeli bedziemy zagrozeni wojna, to zapewniam, ze to nie bedzie wygladalo tak, ze w niedziele o 23:59 jest spokoj, a w poniedzialek o 00:00 leca wszedzie rakiety.
bedzie widoczny przemarsz ruskich wojsk, one nie pojawia sie pod granica za pomoca teleportu. takie rzeczy trwaja i beda relacjonowane w mediach. kto bedzie chcial, ten zdola uciec.
  • Odpowiedz
spokojna twoja rozczochrana, nigdzie nie zwiejesz, a jeśli nawet to cie deportują 😂

@Jan_Jasnieoswiecony: Miras rok zycia oddalem temu panstwu wbrew swej woli. Bede chcial to zwieje szybciej niz mi wysla powiadomienie ze mam sie pojawic.

Zanim jednak zwieje to zapewnie bezpieczenstwo tym na ktorych mi zalezy.

Nie mam najmniejszego zamiaru narazac sie za zdrowie politykow czy tego spoleczenstwa. Za duzo im oddalem a nic nie dostalem.
  • Odpowiedz
  • 11
- system GPS zostanie wyłączony

@ntdc Ostatnio jechałem na Ukrainie, gdzie była awaria GPS (zakłócanie?) a tam w części kraju nawet znaków nie ma, bo zerwane/zamazane. I co? I nic. Odpaliłem mapę w telefonie i jechałem po mapie bez GPS. Tak jak się to robiło przez dziesiątki lat. W czym miałoby to komukolwiek przeszkodzić? Mój ojciec i dziadek większość życia jeździli bez GPS.

- granice zostaną zamknięte w około 30 minut
  • Odpowiedz
@ntdc: Lista jest przecież całkowicie niekompletna. Kolejne punkty:
- wszystkie żappsy należące do mężczyzn w wieku poborowym zostaną zarekwirowane
- milion grzybiarzy zostanie powołanych do służby pilnowania zielonej granicy z Niemica, Czechami i Słowacją. Będzie to służba samofinansująca się ponieważ w przerwach między ściganiem uciekinierów grzybiarze będą zbierać grzyby, a te będą sprzedawane do USA
- każdy samochód mający elektronikę zostanie zdalnie zablokowany przez Tuska i/lub Kaczyńskiego. Jest akurat taki
  • Odpowiedz
Mój ojciec i dziadek większość życia jeździli bez GPS.

@BenAli: OK ja mlody nie jestem ale bez przesady :) Ale tak wlasnie sie europe zwiedzalo. MAPA (i umiejetnosc jej czytania :P)

Koles jest odklejony na maksa skoro twierdzi ze mamy na tyle sluzb ze obstawia kazdy kilometr granicy bo przeciez nic innego do roboty sluzby nie beda mialy
  • Odpowiedz