Aktywne Wpisy

jmuhha +19
Wytłumaczy mi ktoś jak to jest, że kiedyś nie było nic a były dzieci?
źródło: 1000021453
Pobierz
Antorus +137
W gimbazie miałem paru kolegów, akurat wtedy Vice City było "hot" gierką i wszyscy grali.
Dużo ludzi utykało na wyścigu z klubu Malibu, gdzie prowadząc jakiegoś lipnego sentinela trzeba było wygrać z dopakowanym Sabre Turbo.
I tu wchodzę cały na biało, mówiąc im że po prostu zmodowałem pliki w grze i nawet z miejsca dziad nie ruszył.
Jak? Przecież nie ma takich kodów do tej gry. Pokaż!
No to im pokazałem. Wziąłem motur PCJ500, ustawiłem mu
Dużo ludzi utykało na wyścigu z klubu Malibu, gdzie prowadząc jakiegoś lipnego sentinela trzeba było wygrać z dopakowanym Sabre Turbo.
I tu wchodzę cały na biało, mówiąc im że po prostu zmodowałem pliki w grze i nawet z miejsca dziad nie ruszył.
Jak? Przecież nie ma takich kodów do tej gry. Pokaż!
No to im pokazałem. Wziąłem motur PCJ500, ustawiłem mu
źródło: hq720
Pobierz

Amerykanie przodują w paru dziedzinach ale pogłoski o śmierci Europy są przesadzone. Trump jeszcze nam na dobre wyjdzie.
Nie zeby co bo nv nie ma konkurencji, obecnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@hrabia_ponimirski: Wiesz jakich samochodów produkują najwięcej i eksportują do Europy? BMW, Mercedesy SUV, Volvo S60 (teraz elektryk zamiast niego).
@Bartekc7: Jest opracowane więcej niż sobie wyborażasz, zapoznaj się po prostu z dokumentami i tym co się dzieje: https://dystopia.pl/2025/01/wydatki-na-obronnosc-a-stymulacja-gospodarki/
Masz na końcu link do tego dokumentu The European Defence Industrial Strategy
Chodzi o to żeby właśnie nie było tak jak zrobiła Polska czyli jeeeeeb cały hajs poza UE
@wersalski_kasztaniQ: LOL :D
USA ma po prostu kilka obiektywnych przewag: mnóstwo własnych zasobów, Europa musi aby je importować najpierw coś wyeksportować co samo w sobie zmniejsza poziom życia Europejczyka - nie może za dużo zarabiać bo wtedy jego praca będzie za droga. Druga rzecz to demografia, amerykańskie społeczeństwo jest po prostu młodsze. A trzecia to status dolara jako waluty rozliczeniowej - USA może go w razie potrzeby spokojnie drukować przerzucając inflację na