Wpis z mikrobloga

Cześć. Może mi ktoś doradzić co zrobić w tej sytuacji? Otóż nie mam dźwięku na Canal+ Extra 1. Obraz jest, dźwięki brak. Na pozostałych kanałach sportowych wyssekro jest w porządku. Korzystam z #samsung z system #tizen z aplikacji #smartiptv.
Używam listy od #plusx. Mam też Apasowa od #tvteam. Na obu jest ten sam problem.
Pytałem kilku znajomych, którzy też korzystają i mam dziwek normalnie, więc wykluczam tu nadawcę kanału jako problem.
Tydzień temu jeszcze wszystko było ok
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KamilEn: ja miałem podobnie na tv Samsung z aplikacjami VOD, disneyem i Amazonem, trzeba było wejść w ustawienia i zresetować jakaś pamięć, ale znudziło mi się bawienie i dokupiłem zewnętrzny box, tv za 4500 koła, box za 230pln i na tym drugim wszystko śmiga bez problemu.
  • Odpowiedz
  • 0
@misiekmr: ja w sumie nie mogę narzekać po za tym właśnie przypadkiem, który opisałem. A to w sumie pierwszy raz mi się zdarzyło, jeszcze tydzień temu wszystko było ok
  • Odpowiedz
  • 0
Testowałem linki w aplikacji televizo na telefonie i dźwięk jest. Na tv Samsung w aplikacji Smart Iptv nie ma.
Problem dotyczy tylko kanału Canal+ Extra 1. Na każdym innym kanale dźwięk jest normalnie .
  • Odpowiedz
  • 0
@eXcore: a możliwe jest to, że jeszcze kilka dni temu wszystko było w porządku i dopiero wczoraj ten jeden jedyny kanał z całej rodziny Canal+ zaczął być kodowany w DTS?
  • Odpowiedz
Nie wiem, raczej ciężko oczekiwać że jakieś pirackie playlisty zawsze będą zwracać uwagę czy wszyscy zostali poinformowani o zmianie kodeka ;)
  • Odpowiedz