Aktywne Wpisy

Teuvo +41
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

#nieruchomosci
źródło: 1000013201
PobierzTaka jest idea tego podatku żeby nie kisić bez sensu.
@PfefferWerfer:
myślicie że tak łatwo pozbyć się udziału w nieruchomości xD?
O, a w jakie obligacje albo w co na giełdzie proponujesz teraz zainwestować albo spekulować?
@Dawul: To czemu nie dogadasz się z pozostałymi współwłaścicielami żeby to sprzedać i podzielić się kasą z całości? Nie przypadkiem dlatego że ktoś sobie roi wartość nieruchomości i trzymanie tego nic go nie kosztuje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: etf-investment-guide-stoxx-europe-600
PobierzBardzo ciekawa propozycja. Nie myslales moze, o tym zeby zostac mediatorem w sprawach cywilnych albo sedzia, ktory zajmuje się sprawami zniesienia współwłasności, czy spraw dotyczacych działu spadku, skoro to takie proste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dawul: Ale mediator nic nie może bo z założenia musi przekonać nieracjonalnych ludzi (bo wierzą w beton), więc logiczne argumenty nie działają.
Sędzia już bardziej, ale sprawy się ciągną przez przepisy, terminy i dupokryjki. No i
Nie wiem jak to nawet skomentować, biorąc pod uwagę specyfikę spraw
@Dawul: A gdzie napisałem że to się sędziemu opłaca? Napisałem że ma sprawczość w przeciwieństwie do mediatora. Sprawy się ciągną przez terminy zawiadomień, czekanie na opinie biegłych, L4 którejkolwiek ze stron lub sędziego, wnioski stron, zawalenie sędziów sprawami - system jest tragiczny ale nie mam pretensji do sędziego że w swoim interesie
Sprawy ciagna się z wielu powodów, ale głównym powodem jest to,
@Dawul: A te żądania rozliczenia wynikają z tego że jedna strona chce monetę, a druga nie chce jej dać bo woli trzymać zamiast sprzedać i podzielić się kasą.
Nie, najczęściej wynika to, z tego, że tam mieszka i nie ma pieniedzy na spłatę drugiej strony. No, ale wiadomo, lepiej zrobic narracje jak na wykopie
W tym samym czasie indeks europejski zamiast -65% zrobi -10/-20 i szybciej odbije bo Europa jest netto kredytodawcą a nie kredytobiorcą i ma więcej kapitału do inwestowania który
ale dlaczego stana się niedostepne xD? nie
@Dawul: No i tu jest właśnie problem, bo tłumaczyłem ci to już kilka razy a ty nie dopuszczasz w ogóle takiej możliwości bo nie traktujesz USA jako wrogiego mocarstwa które obrało ścieżkę na podporządkowanie sobie Europy do nadchodzącej wojny z Chinami. Jeśli się nie podporządkujemy to zajmie nasze aktywa i pójdzie na wojnę bez nas.