@lvbie_placki: jaki cope. Jedyne drivery jakie musiałem zainstalować ręcznie to od karty nvidi jak se chciałem gierke odpalić. I zrobiłem to jedną komendą
@lvbie_placki: cope to jest twój komentarz, kopałem się przez rok z windą na kompie różowej, połowa peryferiów nie działała zainstalowałem zorin OS, nawet nie musiałem nic konfigurować, nawet ekran dotykowy działa bez konfiguracji windows to złom
@lvbie_placki: nie wiem, może masz jakieś stock hardware od dostawcy który ma umowę z microsoftem, ale spróbuj zrobić coś niestandaryzowanego na widnowsie, wywala się szybciej niż jan rodzyn a sterowniki od grafiki to osobny rozdział, większość ledwo działa poprawnie z directX do tego aktualizacje które bez twojej zgody wyłączają ci komputer na kilka godzin
ale to prawda xD do Linuxa z kartą AMD nie instalujesz dosłownie nic. Doinstalowałem sobie openRazer do myszki żeby mieć kontrolę nad RGBT i czułością.
@Mikoma: no to jesli nadal zyjesz w 2011 to niedziw sie ze system pisany na współczesne sprzety nie dziala na starym sprzecie. to tak jakbys instalowal androida 15 na samsung galaxy s3 i dziwil sie ze cos wolno dziala
@lvbie_placki: jak się ma stary komputer to nie trzeba instalować sterowników ( ͡°͜ʖ͡°) a ogólnie że sterownikami na win dalej bajzel, bo nie są najnowsze i lipa. A gorzej jak ci jeszcze windows update downgraduje je, bo tak xD
@Commodore_64: w Linuxie praktycznie nie instaluje się sterowników bo są dostępne w kernelu, i Windows to skopiował chyba od 8? I też sa wbudowane w system
@Rustyyyy: tak tylko to bylo np przetestowanie w11 przy premierze i wywalnie tego w p*zdu, zmiana dysku na nvme oraz podejrzenie wirusa i prewencyjny format cos jeszcze panie kucu? linux jest tylko dobry jak korzystasz z czegos co ma 4gb ram i mniej
@bonus: Nie są wbudowane, po prostu lepiej ogarnia automatyczne pobieranie i instalowanie sterowników. Takie generic drivery to zawsze były, ale na tym co najwyżej poruszasz sobie myszką i klawiaturą.
Side fact, jest to czasami irytujące np. przy wspomnianym Razerze, który potrafi odpalić swój program instalacyjny i konfigurację w trakcie instalacji Windowsa xD
@khrop: no nie do końca xD pamiętam jak kiedyś były specjalne wersje Windows xp z preinstalowanymi sterownikami, i to była komedia coś Ala distro linuxa. Dopiero w Windows 7 się polepszyło
@bonus: Jak se zrobiłeś nośnik zapasowy. (Ciekawe kto?) Zaś jak przychodził serwisant, to się okazywało, że masz starą partię produkcyjną, a on ma nową płytę instalacyjną, dla innych podzespołów - "Pan se dociągnie."
@lvbie_placki: czyli co, Windows defender nie działa na wirusy? ( ͡°͜ʖ͡°) A tak zostaw Windows defender w spokoju! Wystarczy nie pobierać wirusów i wtedy działa ( ͡°͜ʖ͡°)
Dawno, dawno temu matka mi mówiła bym nie chodził po nocy bo jacyś dziwni ludzie mogą się kręcić. I tak sobie teraz myślę po tych paru latach że to ja mogę być tymi dziwnymi ludźmi.
źródło: 481475321_3133726146765944_872573295282248167_n
Pobierzod win 8.1 windows update i defender działa super i po formacie nic nie trzeba robić
zainstalowałem zorin OS, nawet nie musiałem nic konfigurować, nawet ekran dotykowy działa bez konfiguracji
windows to złom
a sterowniki od grafiki to osobny rozdział, większość ledwo działa poprawnie z directX
do tego aktualizacje które bez twojej zgody wyłączają ci komputer na kilka godzin
https://www.tenforums.com/installation-upgrade/12696-samsung-rc510-got-stuck-windows-logo-when-trying-boot-into-usb-2.html
a dziala bardzo dobrze bo pamietam czasy windowsa xp i instalowanie serivce packow
cos jeszcze panie kucu?
linux jest tylko dobry jak korzystasz z czegos co ma 4gb ram i mniej
Side fact, jest to czasami irytujące np. przy wspomnianym Razerze, który potrafi odpalić swój program instalacyjny i konfigurację w trakcie instalacji Windowsa xD
źródło: t7zw_6f8M-3ialZhUMmCdpWNTR7kH5a3I7X9CET1-yA
PobierzA tak zostaw Windows defender w spokoju! Wystarczy nie pobierać wirusów i wtedy działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)