Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +608
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

phantom-love +223
Niesamowite jaką ruscy przykladają uwagę, żeby tworzyć pierdyliard profili i wstawiać wszędzie praktycznie ten sam tekst
D--a to już im się pali z każdej strony
D--a to już im się pali z każdej strony
źródło: Screenshot_20251110_065209_Facebook
Pobierz

Hej Wykopowicze,
Chciałabym się podzielić z Wami absurdalną sytuacją, która mnie spotkała przy ostatnim zamówieniu ze Steam. Kupiłam stację dokującą do Steam Decka, ale mimo informacji od GLS, że paczka została dostarczona, fizycznie jej u mnie nie ma. Co więcej, ktoś najwyraźniej podrabiał mój podpis na potwierdzeniu odbioru. Jakim cudem?
Zakupy online to dla nas norma, szczególnie kiedy zamawiamy produkty bezpośrednio z zagranicy. Liczymy na to, że proces jest bezpieczny i transparentny. A tu taka niespodzianka.
Co gorsza, Steam kompletnie zlewa temat. Skoro w ich systemie paczka jest oznaczona jako doręczona, to dla nich sprawa jest zamknięta. Jako konsument czuję się traktowana jak złodziej – jakbym zgłaszała problem, którego nie ma. Steam nawet nie chce podjąć próby kontaktu z GLS, a przecież to ja zawarłam umowę ze Steamem, nie z firmą kurierską. Sprzedawca powinien przynajmniej wesprzeć mnie w dochodzeniu, co się stało z moją przesyłką.
Czy ktoś z Was miał kiedyś podobną sytuację? Jak sobie z tym poradziliście? Czy powinnam naciskać na Steam, aby załatwili sprawę z GLS, czy może od razu skierować sprawę do UOKiK?
Dodatkowo, jeśli macie jakieś kontakty czy pomysły, jak skutecznie eskalować taki problem, będę mega wdzięczna za podpowiedzi.
#steam #gls #zakupyonline #paczka #poradnikkonsumenta #obslugaklienta #konsument
@jukra: cały ten wpis wygląda jak stworzony przez AI, albo jakaś dziwna szeptanka.
nie pamiętam kiedy kurier chciał ode mnie podpis.
jakiś skRUwiel nawet się nie bał i mi zostawił wielką paczkę przed drzwiami na klatce, zero info, żadnego telefonu, ani nic.
Ale generalnie sytuacja jest dla mnie kosmiczna... Zamówienie za niemałą kwotę, a szansę że otrzymam paczkę wydają się coraz mniejsze. Zastanawiam się, czy mogę coś z tym zrobić, bo nie mogę sobie darować, że taka sytuacja jest w ogóle możliwa i GLS pozostanie bezkarny, bo odklikał w systemie paczkę