Aktywne Wpisy

HoroLive +56
Kurde, mam w pracy babkę 46 lat, samotna. ja 28 Nie najładniejsza, nie najbrzydsza. Dostałem dzisiaj od niej dziwną "propozycję' XD Rozmawialiśmy o wynajmie, cenach mieszkań. Ona jako, że ma swoje mieszkanie własnościowe, ja wynajmuję to mocno się zdziwiła, ze płacę 2200zł w łodzi, a ze wszystkimi opłatami z 2600 mi wychodzi. Ona ma swoje i mówi że płaci 600, wielka płyta 2 pokoje. Dostałem od niej dziwną propozycję, że w sumie

McAbra +111

#nieruchomosci #heheszki #humorobrazkowy
źródło: image
Pobierz@Satan_Was_a_Babyboomer: Nie musi. A pani główna analityk nie wie, że od kilku lat obowiązkiem banków jest rysowanie RRSO klientowi flamastrem na czole XD
W ogóle bądź głównym analitykiem i pisz analizę do pytania: w mojej ocenie nie xD
czy ewka wlasnie neguje rzetelnosc wyliczania RSSO?.... gruba sprawa, tak z 10x grubsza niz wibor...
I tak, byc moze trzeba sie przyjrzec budowlancom i bankom - jedni co do ich "zgodnosci z fiskusem" a drudzy nt marz...
@mickpl: Czego wymagasz o Pani Głównej Analityk? Przecież dotychczas jej praca polegała na tym że mówiła "będzie rosło bo inflacja, faza księżyca, ceny materiałów"
@pepedros: Niewykonalne w praktyce, bo każdy remont to inny projekt. Za to deweloper dobrze wie jakie ma koszty budowania bloku i jaką marżę chce otzymać.
@cyk21: ale każdą rzecz można wycenić, jak wykańczałem mieszkanie, to z firmy dostałem dokument na 2 strony, gdzie każda czynność była wyszczególniona ile za metr albo za sztukę.
@mickpl: może bez problemu wycenić, że np. metr gładzi kosztuje tyle, metr malowania kosztuje tyle. To nie są jakieś skomplikowane rzeczy.
Komentarz usunięty przez moderatora
@pepedros: Robocizna tak, ale jak wycenisz materiały jak każdy klient chce inne?
Niech dadzą ludziom normalnie dostęp do cen transakcyjnych z ksiąg wieczystych i się wszystko wyjaśni.
@michalcorobisz: @Satan_Was_a_Babyboomer : przecież ta paniusia to “analityk” w rednet property group xd to przecież wiadomo kto jej płaci za “analizę”
@cyk21: No to zapraszamy do prezentowania stawki godzinowej albo obowiązkowej wyceny katalogu usług:
1 m^2 płytek 60x60
1 m^2