Wpis z mikrobloga

20 lat minęło jak jeden dzień. A miałem zarobić tylko na aparat fotograficzny i adobe photoshopa #irlandia.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ra_s
U mnie dopiero w przyszłym roku "20". Ale to i tak faktycznie kawał czasu.
Zdążyłem naprawdę polubić Irlandię mimo wad jak choćby pogoda :) Jednak już jadąc tu wiedziałem, że to "stała emigracja" - bo już wcześniej pracowałem poza Polską ~roczne okresy.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@b4rney: @bialy100k: Wydaje mi się, że w 2006 roku była większa fala niż w 2005. Przylatywały tu nawet po trzy samoloty dziennie z Polakami, a do tego kursował jeszcze jakiś autobus.

@wrzesien: Łudzę się, że wrócę do Polski, więc staram się nie zapominać polskiego. A tak naprawdę to CZATDŻIPITI mi pomaga( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Nie do pomyślenia jest teraz to, że kiedy
  • Odpowiedz
@ra_s: mi za pare miesięcy stuknie 22 na Wyspie, a 23 poza Polską w ogóle...zapierd@la ten czas nie ma to tamto... ¯\(ツ)/¯ Jak opuszczałem ojczyznę, to jescze w UE nie byliśmy...
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@mirek_wyklety: Dużo Ci brakuje do większej liczby lat spędzonych w Polsce niż za granicą?

@wrzesien: To zależy, kiedy. Ostatnio szukałem hotelu na przyszły tydzień na siedem dni i na Smithfield widziałem ceny w okolicach 120–130€. Sam byłem zdziwiony, że tak tanio.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Lazar0v: Planowałem wyjechać w 2020 roku, ale zatrzymała mnie pandemia. Później chciałem wyjechać po jej zakończeniu, ale wojna trochę mnie przestraszyła. Teraz czeka nie wiem na co, i tak 20 lat pykło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ra_s: Za 2 lata będzie po równo ( ͡º ͜ʖ͡º) Z tymże w 2009 zjechałem na ojczyzny łono, jak większość pod wpływem ogólnej paniki, ale wytrzymałem tylko pół roku i spowrotem na Wyspe.
  • Odpowiedz