Wpis z mikrobloga

Mirki taki problem. Wziąłem sobie tvteam i wszystko pięknie działa poza jednym wyjątkiem, eleven sports1 w 4k nie chce się odtwarzać ani na #tivimate ani na #televizo (innych nie testowałem) nie ma natomiast żadnego problemu jeśli puszczę za pomocą zewnętrznego odtwarzacza VLC - wtedy kanał śmiga idealnie. Czy to jest kwestia jakichś ustawień w tivimate? kodeków? sprawdzałem zarówno na dekoderze sprzętowym jak i programowym w obu tych playerach i nic to nie zmienia, ciągłe buforowanie i kanał się nie odpala, jak włącze za pomocą vlc to odpala w sekunde i śmiga aż miło. Vlc to jest to jakieś rozwiązanie co prawda, ale skoro kupiłem tivimate premium, to fajnie było jakby w nim działało. ;]
#iptv
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@plu2 zapewne o kodek chodzi, zewnętrzny odtwarzacz ma swoje własne. Cały czas jest buforowanie i nie wyskakuje później czarna plansza z kodem lub nazwą błędu? Na czym Tivimate jest zainstalowane? Box czy tv?
  • Odpowiedz
@plu2: u mnie eleven sports1 w 4k również się nie odtwarza w Tivimate ani w Televizo. Mam box'a. Zmiana na dekodowanie softwarowe też nic nie wnosi. Jedynie w aplikacji OTT Navigator (wersja 1.7.2.2), gdy zmienię kodek w ustawieniach na "Kodek wideo systemu" to kanał się odtwarza
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@adi0: buforuje przez kilka sekund po czym wyskakuje błąd illegalStateException. Używam apki na philips 65oled706 z android tv. Tak też właśnie myślę, że o kodek chodzi w tych kwestiach darmowy vlc zawsze był przed innymi, no ale trochę wstyd że w tivimate w wersji premium za nie mały hajs nie ma kodeka..
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@NieoznaczonaReklama: no wygląda na to, że to kwestia kodeków, których brakuje w tivimate i televizo. Zgodnie z podpowiedzią @liberone zainstalowałem OTT Navigator i po przełączeniu kodeka w moim przypadku na exo v1 - eleven 4k działa.. na "Kodek wideo systemu" mam tylko sam dźwięk. Ale mam wrażenie że na tym kodeku exo v1 jakość jest gorsza niż jak otworzę ten kanał za pomocą zewnętrznego VLC.. no nic, chyba po
  • Odpowiedz
  • 1
@plu2 zrób sobie kopię ustawień w Tivimate, odinstaluj je i pobierz wersję 5.0.4, po instalacji przywróć kopię zapasową ustawień i daj znać czy działa. Jeśli będzie ok to tymczasowo wyłącz automatyczne aktualizacje aplikacji.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@adi0: a czy takie otwieranie kanału via zewnętrzny player, może być traktowane jako korzystanie z 2 różnych urządzeń w jednym czasie? W sensie że jak oglądam jakiś kanał bezpośrednio w tivimate i przełączę na kanał via vlc, to czy mogą to traktować jak 2 urządzenia w jednym czasie? może głupie pytanie, ale no nie chciałbym bana ;]
  • Odpowiedz
@plu2 tv.team ma pakiety na dwa urządzenia. Ja wykupuje jedna listę i żona ogląda w sypialni taniec z gwiazdami a ja w tym samym czasie w salonie mecz.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@figus102: to ja wiem i korzystam na dwóch urządzeniach własnie tak samo jak Ty, że żona ogląda w sypialni ;] dlatego mam obawy czy mi ten zewnętrzny player nie potraktują jako trzecie urządzenie.
  • Odpowiedz
@plu2: nie potraktują, gdy włączasz w aplikacji oglądanie z zewnętrznego odtwarzacza to tylko jeden stream będzie oglądany/pobierany z serwera
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Kameleon1: ustawiłem w tivimate, że eleven 4k odpala się w zewnętrznym odtwarzaczu (w moim przypadku to vlc) i jak na niego przełączam to w 3s odpala się i śmiga ładnie bez żadnych zacięć już od kilku godzin, a jakość piękna! F1 będzie się dobrze oglądało ;)
  • Odpowiedz