Wpis z mikrobloga

Marketing zrobiony wokół Thermomixa to jest majstersztyk xD
Nie ma absolutnie drugiego takiego produktu, wokół którego wytworzyła się natrętna sekta, która Thermomixa traktuje jak hostię przez co cena jest kompletnie z d--y xD
Produkt, który kosztować realnie powinien maksymalnie 1000 zł kosztuje 7k XD
Tak się dyma ludzi na kasę.

#thermomix #bekazpodludzi #marketing #frajerzyzmlm
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ma absolutnie drugiego takiego produktu, wokół którego wytworzyła się natrętna sekta, która Thermomixa traktuje jak hostię przez co cena jest kompletnie z d--y xD

@NaczelnyWoody: Kolega nie slyszal o istnieniu firmy Apple?
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody zawsze jak na wykopie pada słowo Thermomix to można brac popcorn i czytać batalie użytkowników vs przeciwników. Coś pięknego. Nie wiem dlaczego ludzie się tak w-------a że ktoś sobie garnek kupił jak miał ochotę. Wspaniale.
  • Odpowiedz
@djtartini1 bo mnie śmieszy to że zawsze jak jest cos drogiego, nieważne co, to zlatuje się grono ludzi którzy nie są zainteresowani ale czują się w obowiązku obrazić tych którzy są zainteresowani. To jest tak słabe i żałosne. To samo jest z iphonami. Co ciekawe nie ma problemu z luksusowymi samochodami, a z garnkiem czy telefonem już tak. Wywyższanie się bo ja nie kupiłem garnka i umiem gotować, albo na moim
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: Ogólnie bawi mnie druga strona tego wszystkiego, mianowicie osoby, których boli d--a na to, że ich nie stać - czyli osoby, które tak mocno zaznaczają cenę produktu. (Nie stać ich, taką wyknułem konkluzję, bo tak działa rynek, jeśli inni są w stanie kupić produkt i sobie chwalą, a druga osoba, narzeka na cene, to coś w tym musi być).

Dodatkowo takie osoby jak Ty, za wszelką cenę, chcą uderzyć w
  • Odpowiedz
@sayanek

@NaczelnyWoody kolego, było w historii pełno takich produktów xd przypomnij sobie jaki szał był na zestaw szmatek Raypath (czy jakoś tak) 10-20 lat temu xd

Te szmatki dalej są na rynku i mają się bardzo dobrze xD
  • Odpowiedz
przepraszam ze się wtrące ale wiesz że telewizory za 20 koła i telefony po 8k w produkcji nie kosztuja nawet 20% tego?

Samochody ktore u nas sa w sakonach mercedesa za 300k w chinach sa w sprzedazy od 150k a jeszcze na tym zarabiaja.

Thermomix to pikus przy tym

@stara_biauka_: Ciekawe wymysły :) P---------e wykopka.
Odejmij podatki od tych chińczyków i różnica nie będzie taka duża a te chińskie mają
  • Odpowiedz
@gacek2121: ale te sprzęty sa dobre. Obiektywnie patrząc to jakość wykonania takiego iPhone czy thermomixa jest odczuwalna. Mam tu na myśli spasowanie elementów ale też chociażby wsparcie po sprzedażowe. Podam Ci przykład ze swojego podwórka. Mam robot odkurzający Dreame i mam oczyszczacze powietrza Dyson. Dyson tez w powszechnej świadomości to przehypowane gowno. Tylko ze jak mój oczyszczacz zaczął wydawać dziwne odgłosy, to w poniedziałek zadzowniłem na infolinię zgłosić problem, we
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: ja mam lidlomixa i jeszcze za 2k to ujdzie, ale za taki mieszający garnek płacić 7k to XD
Ogólnie spoko sprawa bo jest funkcja podgrzewania, mieszania, zintegrowana waga i parę innych bajerów, ale ludzie którzy myślą że po zakupie takiego sprzętu nie będą musieli już nic samemu robić w kuchni srogo się zdziwią.
  • Odpowiedz
  • 0
@NaczelnyWoody Podobnie jest z Apple. Jestem pod ogromnym wrażeniem ich marketingowców. W thermomoxie przynajmniej wygląd się zmienia. Natomiast taki iPhone? Sprzedają ten sam produkt od lat, a oklaskiwanymi innowacjami są przesuwane ikony, widgety czy przycisk migawki aparatu.
  • Odpowiedz
@GladysDelKarmen: pewnie nie umie wagi obsłużyć a tu akie fajne jednie do ciasta wyrabiania się nadaje ale też kiepsko bo małe ilości na 5 osób to tak średnio sie nadaje ... bawiłem się tym i stwierdzam że lepiej dać mniej za to samo z Lidla jak już ktoś musi kopic ale wiadomo że to nie to samo jak koleżanki przyjdą
  • Odpowiedz