Wpis z mikrobloga

Coś mi się wywaliło, jestem zalogowany na konto admina, a nie mogę robić rzeczy typu aktualizacja wp/dodanie wtyczek/danie motywu. Gdy próbuje najechać na pole wtyczki, to nie pokazuje mi się więcej pól do wyboru typu dodaj wtyczkę
#wordpress
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@infi00: przez phpmyadmina sprawdź uprawnienia swojego konta
tabela users, żeby znaleźć id konta, potem usermeta i dla tego user id poszukaj rekordu wp_capabilities powinien on mieć jako wartość coś w rodzaju a:1:{s:13:"administrator";b:1;} (może być więcej uprawnień, więc patrz czy jest administrator)
Jeżeli nie ma, to popraw, jeżeli jest, to któraś wtyczka blokuje (całkiem możliwe, że wirus)
  • Odpowiedz
  • 0
@januzi: sprawdzilem, i zgadza sie, w wartosci rekordu jest administrator, jesli nie instalowalem nic spoza wtyczek dostepnych w wp jest mozliwe ze zlapalem wirusa?
  • Odpowiedz
@infi00: Zobacz przez ftp jakie pliki zmieniły się ostatnio, w katalogu głównym, w aktywnym szablonie oraz we wtyczkach. Zajrzyj do nowych plików i zobacz czy jest coś co nie wygląda jak zwykły kod, a raczej jako długie ciągi liter przemieszanych z cyframi, zwłaszcza gdy znajdują się poza widoczną częścią ekranu i wymagane jest przewinięcie w prawo.
Innym powodem może być po prostu aktualizacja jakieś wtyczki, która zrąbała uprawnienia. Jak masz
  • Odpowiedz