Aktywne Wpisy
dzony77 +13
Przeklejam komentarz, z którym się trochę zgadzam.
"W hossie bardzo łatwo uwierzyć, że jesteś komfortowy z portfelem złożonym w 100% z akcji. W końcu może widziałeś wykres pokazujący, że akcje dają najlepszy zwrot w długim terminie, że zawsze się odbijają, jeśli ich nie sprzedajesz, i że rynek akcji przynosił 20–25% zwrotu rocznie przez dwa lata z rzędu. Spadek o 2–5% spowodowany stosunkowo nieistotnym wydarzeniem, jak publikacja danych CPI czy coś w stylu Deepseek,
"W hossie bardzo łatwo uwierzyć, że jesteś komfortowy z portfelem złożonym w 100% z akcji. W końcu może widziałeś wykres pokazujący, że akcje dają najlepszy zwrot w długim terminie, że zawsze się odbijają, jeśli ich nie sprzedajesz, i że rynek akcji przynosił 20–25% zwrotu rocznie przez dwa lata z rzędu. Spadek o 2–5% spowodowany stosunkowo nieistotnym wydarzeniem, jak publikacja danych CPI czy coś w stylu Deepseek,

heksengerg +2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#sieci #siecikomputerowe #it
źródło: Screenshot 2025-02-20 at 23.11.57
PobierzTakiego jednego nie zamontujesz w ogóle (ofc. jako element rack, położenie na półce zawsze jest opcją). To sprzęt dostosowany do montowania co najmniej w parach. Odpowiednie części pewnie są w zestawie lub można dokupić osobno u dystrybutorów Mikrotika.
źródło: 2025-02-20 23_52_19-MikroTik Routers and Wireless - Products_ RB5009UG+S+IN — LibreWolf
Pobierz@Saeglopur Omade chyba nawet tansze, wygladaja spoko
Nieprawda. W szafie 10 cali o którą pyta OP da się zamontować jeden taki router przy pomocy zestawu montażowego K-79. Można nim zamontować albo dwa urządzenia w szafie 19 cali albo jedno w 10. Sam mam w 10' tak zamontowane.
O kurde, rzeczywiście tu była mowa o 10 calach. Autokorekta w mózgu zmieniła mi to na domyślne 19 xD
@clubcard - patrz wpis wyżej
Nadal stosuje modemy LTE (LHG
@brokenik: jak to wypada w porównaniu do unifi? Kiedyś cisco i mikrotik to była nędza w porównaniu do unifi a jak jest teraz?
@kutafonixor: No nadal tak jest, to jest dla serio specjalistów od Mikrotików do rozwiązań przemysłowych gdzie masz pewność że zawsze takiego speca mieć będziesz w firmie albo w firmie na zlecenia do obsługi. Dodawanie nowych AP, ustawianie tego wszystkiego w Mikro to inny świat a są
Zacznijmy od tego że wiele naprawdę wiele się w Mikrotiku pozmieniało. Po pierwsze poprawili zdecydowanie dokumentację która po prostu jest lepsza niż wcześniej. To sporo ułatwia podczas konfiguracji a mnogość wiedzy nawet na durnym YT jest PRZEOGROMNA.
Jeśli chodzi o Unifi - osobiście jestem w-------y bo ledwo co klientowi zamontujesz sprzęt to po 4 latach wpada end-of-life i to taki chamski, że nawet nowy kontroler nie chce
@brokenik: mam AC pro którego używam z 8 lat i nadal mam update firmware. kontroler mam na vm i ciągle dostaje nowe update więc śmiem się nie zgodzić. U mnie pod iot też mam kanał Gomez na 2.4ghz i leci ponad