Wpis z mikrobloga

Mam #skoda scala i zauważyłem ostatni taki problem, że jak wsiadam do auta i odpalam silnik to radio nie działa (tak powiedzmy 2-3 razy na 10), a razem z nim cały ekran i tym samym też kamera cofania. Czujniki cofania działają. Wyłączenie i włączenie radia nic nie daje. Czy ktoś się spotkał z takim zachowaniem? Radio to chyba swing. To jest kwestia elektryki, elektroniki czy pogody (bo latem praktycznie nie ma problemu, a teraz jak -3 do -10 to częściej się trafia)

#mechanikasamochodowa #volkswagen #samochody #motoryzacja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LipaStraszna: a który masz rocznik, ja 22 i u mnie zawiesił się może z trzy razy tak że radio nie chodziło i kamera cofania się nie włączałą, restart pomógł. A co do modułu to tak mógł się popsuć, szwagier mój miał octavię iv i tam był bonanza z tym systemem.
  • Odpowiedz
@LipaStraszna Proponuję wizytę w serwisie i sprawdzenie sterownika Infotainmentu i tableta. W 2020 VAG miał ogromne problemy z jakością części. Ostatnio jak zamawiałem Superba, to doradca się przyznał że półprzewodniki których używali był "ćwierćprzewodnikami". Miałem dokładnie ten sam problemy w mojej Octavii z 2020 i dopiero wymiama sterownika i tableta rozwiązała problem. Ale mnie to już w 2020 dopadło i im zawracałem tyłek co chwilę
  • Odpowiedz